Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Путин няма да изкара мандата си


Рублогонци, автор: ИВО ИНДЖЕВ

Ще бъде ли спешно сменен руският премиер Дмитрий Медведев като изкупителна жертва за провала на президента Путин, измерван към този ден и час с галопиращо обезценяване на рублата?


НА СНИМКАТА: АЛЕКСЕЙ КУДРИН С ВЪПРОС КЪМ ПУТИН: ”КОЙ ПРЪСТ ИЗБИРАШ?”

В “Туитър” журналистът Константин фон Егерт, цитиран от „Дневник” написа: “Сведения от много надежден източник: вчера вечерта Алексей е получил предложение да заеме поста на премиер-министър.” След това той допълни, че това “още не означава, че е приел предложението”, както и че източникът му казал, че “всичко е доста сложно, но няма трагедия – Алексей Кудрин засега няма да бъде назначен”.

Няколко допълнения от ivo.bg:

Това е същият Кудрин, който предизвика Путин като напусна екипа му и се присъедини към протестиращите стотици хиляди руснаци срещу скандалната ротация на между Путин и Медведев, извадила на показ и без това известната фасадност на жалкото подобие на демокрация в Русия. Именно онези протести, според добре запознати с механизмите на едноличния режим на Путин руски източници, втвърдиха страховете на Путин от подобие на украинската оранжева революция на Червения площад. Тези страхове най-вероятно са спусъка, който той натисна срещу Украйна с огромния подкуп за Янукович и всичко онова, което последва от него под формата на мирни протести, окървавени от проруската власт в Киев, свалена след това и оставила вакуум, използван от Русия „героично” да окупира Крим без да пукне една украинска пушка насреща.

Колко ли трябва да е отчаян днес Путин, ако допуска мисълта да върне в управлението и дори да повиши бившия министър на финансите Кудрин, „заговорничил” като един от лидерите на протестите в Москва, изплашили толкова властелина на Кремъл?

Руският журналист Константин фон Егерт, цитиран по-горе, може и да не познае за точно тази ротация. Струва ми се обаче, че е познал в нещо, което ми каза лично преди две години в София: че Путин няма да изкара следващия си мандат.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: