Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 декември 2014 г.

Битката за запазването на независимостта и суверенитета на България от Русия още не е завършила, още се води


Моят австралийски учител по "правилно мислене" (това е един нашенец, живеещ в Австралия, който, както и подобава за всеки нашенец, намиращ се където и да било по света, не мирясва докато не научи другите да почнат да мислят таман като него!) пак ми е написал отзив във връзка с мои публикации в блога; ето какво той ми пише, засяга важен въпрос, въпреки че тълкуването му е пределно наивно, а пък по-долу можете да прочетете и моя отговор до него:

АIG, кофти вътрешно чувство имам, ще ти кажа защо. Дали поради него не исках да живея в Русия, а?

Москва ни държи като заложници наистина - мене не, но BG да. Тя наистина ни е освободила и наистина щяхме да сме като кюрдите сега, казвал съм ти го - тая руска муха, журналистката, дали не е чела и откраднала моята идея от блога ти?? Прочети повече за трагедията на кюрдския народ и всичко ще ти стане ясно.

Тогава (1878) нема комунизъм, руската армия е от силни диваци, точно както дивите османци, но при Плевен и после, войната е свирепа и едва-едва една световна сила Русия изтиква османците от BG. А нещастните BG селяни мислели с черешовото топче ше пукнат и турците ше бегат кат пезевенци. Да ама не...

Сега Pусия злоупотребява с това - наистина без нея сега аз и ти щяхме да говорим турски, а българския език щеше да е оцелял на куково лето...

--------------------------

Между другото това е кeфа да съм на Запад - аз не съм длъжен тука на никакви руснаци че съм свободен и че имаме машини, бензин и всичко. А в BG това чувство че им дължим нещо винаги остава. Добави и тълпите русофили - явни + (умножено по 10) скрити и ето ти картинката на нещастното царство BG. Затова във всички анкети BG са най-нещастните на света и така и ще остане май за неопределено бъдеще.

--------------------------

Сега да ти кажа един виц който съм чувал в Америка:

Един източен диктатор тръгнал на посещение на Запад. Във Bиена се оказало, че костюма му е голям, не върви така, и му ушили нов. В Лондон пак същото - пак трябвало да купува друг костюм. По едно време той попитал: "Абе кво става?" А те му казали: Колкото по на Запад отиваш, толкова по-малък ставаш!

P.S. Тука винаги като ям салата в една йенска купа ме кефи да прочета MADE IN USA. Яaа, викам си, мислех че йенско стъкло се правело само в Германия, но и в Америка умеели това, представяш ли си? А Америка го умее и по-добре, прочети историята на PYREX - синонима на огнеупорно стъкло или йенско (от Йена в Източна Германия) – така му викаха в BG, сега вероятно има в BG някакво друго търговско название...

И фотоапаратите Karl-Zeiss-Jena бяха прочути, а се появи един отвратителен Бил Гейтс, едно мръсно хипи, напуснало университета поради мързел комбиниран с несъгласие да го обучават феодални старци, та в резултат на това сега имаме снимки без усилие и така и не чуваме повече за Karl-Zeiss-Jena, ха-ха-ха...

A. от Австралия


А ето сега и моя отговор до този българо-австралийски пишман "мислител":

Не е истина това, че без Русия сме щели били да говорим турски език; и твоя мозък явно го е изяла русофилщината и подлизурковщината пред "братята-руснаци". Без Русия просто България щеше да се освободи сама (вярно, малко по-късно), както Васил Левский го е искал и планирал, и в резултат на това България щеше да запази всичките си земи, сиреч, нямаше да загубим завинаги Македония (заради руската намеса в българските работи загубихме не само Македония, но в началото дори и Източна Румелия, санким дори и цялата днешна Южна България). Освен това щяхме да спечелим нещо най-важно: никога нямаше да ни се налага руснаците да искат да сме им вечно благодарни за освобождението, да нахалстват вечно да им целуваме ръце, сякаш са ни господари, а ний сякаш сме им роби, вечно задължени им и пр.

Тогава за "Задунайская губерния" изобщо нямаше да се мисли, а също така нямаше да се налага на Стамболова да води титаничната битка за запазването на независимостта и суверенитета на България от Русия, която още не е завършила, която още се води - дори и след приемането на България в Европейския съюз и в НАТО. (Пълно е у нас с "полезни идиоти" (по думите на Ленин) и с платени, с щатни "приятели" на Русия, които за некоя и друга рубла са готови да продадат на Русия не само отечеството си, но ако не наложи и собствената си майка.) А това значи, че щяхме да бъдем народ с достойнство, а не робска сган, както е сега, която се чувства длъжна вечно да сторва поклони и да целува ръка на освободителите си.

Разсъждавай малко, мама му стара, за какво ти е тоя акъл?!

С поздрав: Ангел Грънчаров

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, споделете с Вашия Австралийски приятел, че по отношение на оптиката малко е прибързал с информацията за смъртта на Карп Цайс Опита му да си купи телефон с цайсова оптика може да му струва годишната заплата :-)

Anany Kiurkchiev