Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 декември 2014 г.

Световните хулигани и изправянето на "ужасната мощ" на Америка



Перченето на малоумните путинци спрямо САЩ, което особено много се засили покрай агресията на Русия в Украйна може да се сравни с перченето на нагли улични хулигани пред минаваща пред тях полицейска кола: полицаите дотолкова няма да се впечатлят от бабаитлъка на хулиганстващите, че даже няма да благоволят да спрат и колата си! :-) Между другото е хубаво да се повтаря на тия хулиганстващи кагебистки таваришчи, че Москва и Русия бяха спасени през зимата на 1941 г. от германска окупация само благодарение на щедрата американска помощ - като се почне от продоволствие, та се стигне до самолети, оръдия, танкове и какво ли не още...

Това написах снощи на страницата си във Фейсбук. Сега виждам, че един от познатите ми е прибавил в подкрепа на моята теза следното изказване на самия Чърчил - явно със стария Уинстън мислим в една и съща посока:

"Тъй като американците са дружелюбни, миролюбиви и изглеждат глуповато усмихнати, всякакви световни хулигани се опитват да се закачат с тях. Американците търпят докато дойде моментът на прекаляване. И тогава светът наблюдава, потресен и смаян, изправянето на ужасната мощ на Америка."

Уинстън Чърчил (Цитиран от Andrey Markov)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

По-големи агресори и лицемери от американците няма! Затова Бог ги е притиснал да си плащат вече за всичко, което причиниха на човечеството с войните чрез, които оцеляваха до сега.... Или ще станат страна от третия свят, или ще се разпаднат на отделни щати, или ще подпалят трета , световна война!.... Вече няма как да печатат долари, които са със стойността на тоалетна хартия!.... Те, официално вече не са първа сила и трябва да го приемат и да не живеят вече в кредитната си вакханалия!... Безразсъдното консуматорство има край....- Това са Космически закони! Само да не стигнат до там в глупостта си , да обявят война на Русия, защото тях никой не може да ги победи! Руският Дух , не може да се сравнява с американския , който няма корени и история!....Има Космически закони на , които всеки човек, всички народи и цялото човечество са подвластни!

Petra Hristova

Анонимен каза...

А космическото законодателство какво казва по въпроса за Вашето психично разстройство? :-)

Mladen Chavdarov


Анонимен каза...

Мили Боже! Тази патка, петра христова живее в 1950 год!!!

Dimitar Kolev