Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 10 януари 2015 г.

Нашият сънародник има правото да знае що е това "синдикализъм" с родна, българска, подкрепаджийска специфика


Получих следното писмо от "Подкрепа", синдикатът, от който бях изключен и изхвърлен като "мръсно коте" - за да могат наште тъй специални "синдикалисти" да разчистят пътя за уволнението ми от работа като учител по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-Пловдив. Да, наште тъй оригинално мислещи "синдикалисти" дръзнаха да направят и тази мерзост, с оглед да се опозорят навеки! Е, постигнаха го, опозориха се, вие знаехте ли в какво се изразява "синдикализмът" по български? Ето в какво: правиш услуги на работодателя за да може без проблеми да ликвидира жертвата си, именно синдикалния член, който 20 години е хранил тия хрантутници "синдикалисти" с членския си внос!

А защо ли е пратил това писмо до мен - след като аз вече съм изгонен от "Подкрепа"? Ето за какво, предполагам, нещо повече, знам за какво. Вероятно за да се погаври с мен, но има и нещо друго. Ето какво.

Преди 4 години, когато този същият Цило Нейчев беше избран за шеф на регионалната организация на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" стана така, че за делегат на събранието или на изборната конференция от ПГЕЕ-Пловдив бях определен аз. Тогава лидерката на училищната "Подкрепа" (инж. Камелия Стоянова, която също така е и помощник-директор на училището, тя съвместява тия два поста!) се оказа, че била нещо заета и тя изпрати мен на конференцията. На тази конференция предишният лидер Юлиян Петров беше снет, понеже замина да оглави Националното ръководство на въпросния синдикат в София, а пък Цило Нейчев беше избран за местен шеф - с моя глас.

Мина не мина една година и в ПГЕЕ-Пловдив директорката тръгна на решителен юруш срещу мен с оглед да ме дискредитира и уволни; в тази нейна неуморна дейност, продължила 3 памятни години, самоотвержено й помагаше... синдикалната лидерка К.Стоянова, който и административно й е подчинена, бидейки помощник-директор! Интересно е, че и двамата лидери на учителската "Подкрепа", и Юлиян Петров, и Цило Нейчев от висотата на своето величие не благоволиха да си мръднат и малкия пръст та с нещичко да ограничат директорския административен произвол и терор. Когато гоненията срещу мен ескалираха до крайна точка и аз дори заведох съдебно дяло срещу директорката, те не се трогнаха и не пожелаха да ми помогнат с нещо. Е, аз водих дялото сам и го спечелих на три инстанции. Когато обаче директорката Анастасова мина вече всякакви граници в гоненията си спрямо мен, се наложи да напиша открито писмо до Тренчев, в което поисках полагащата ми се синдикална защита, сиреч, призовах го да се намеси и да предотврати аномалията - синдикалисти да помагат на администраторката да тормози един синдикален член!!! Вместо да си вземат някаква поука двамата самонадеяни "синдикалисти" (с извинение!) дадоха карт-бланш на "синдикалистката" Стоянова да организира синдикално събрание, на което всичко беше натаманено така, че аз да бъда изключен от организацията! И то със смехотворния мотив: бил съм уронвал "моралния авторитет" на висшестоящите лидери, именно Ю.Петров и същия този Цило Нейчев!!! Седмица след изгонването ми от синдиката директорката набра кураж за да издаде заповед за моето уволнение. Сега същата тази директорка си има съответните проблеми и главоболия с българската правораздавателна система - завел съм две съдебни дела за да си защитя така арогантно потъпканите от нея права.


Какво ще кажете за цялата тази история, бива си я, нали, спор няма?! Същински шедьовър е, невероятна е, Кафка ряпа да яде: никак не може да измисли такова чудо-невиждано! Страхотен пример за това що е "синдикализъм" в българските родни условия. Докато съм жив ще давам където трябва този пример - щото той е много изразителен, много говори и показва. Та във връзка с горното писмо - явно същият този херой Цило Нейчев (през най-решаващите моменти на историята той мълча като страхлив... заек! (Пиша "заек" е не "плъх", както е според поговорката, щото да не се почувства обиден - и да ме даде под съд!) И той доста ми е събрал заради тия изобличения на страхливото и недостойното негово поведение, нямащо нищо общо с функцията на един автентичен синдикален лидер. Та в тази връзка, понеже много си падам по такива казуси, няма да се удържа да не върна следния крайно справедлив и уместен, според ситуацията, отговор на неговото писмо:

Драги г-н Нейчев,

На предишното "делегатско събрание" или както там се нарича Вие бяхте избран с моя глас за регионален лидер на учителската "Подкрепа" в гр. Пловдив. За "благодарност" когато моя милост биде подложен на нечуван административен тормоз и терор от многоуважаемата директорка на ПГЕЕ-Пловдив, Вие не си мръднахте и малкия пръст да предотвратите ексцесиите и да си изпълните мисията като синдикалист. Знаете как завърши цялата история, тя завърши с гаврата, в която Вие без никаква скрупул участвахте до последния момент: бях изгонен от "Подкрепа" и уволнен от работа! Това Вашето ако е синдикализъм, сполай му кажете! Да сте жив и здрав да продължавате все така достойно да се орезилявате на синдикалното поприще!

От гледна точка на моя случай държа да Ви уведомя, че Вие с поведението си фалирахте в морално отношение и сега вече нямате моралното право да искате нов мандат. Ако това Вашето е "синдикализъм", Бог да прости "Подкрепа" - ето с това и ще завърша кратичкото си импровизирано писъмце!


Зная добре, че няма да се трогнете от него. И пак ще се натиснете да блаженствате още един мандат, а ако е възможно и безкрайно. Но все пак нека хората да знаят и тия нюанси от Вашия тъй специфичен и оригинален "синдикализъм". Затова и публикувам това свое писмо и в блога си, и във Фейсбук, смятам, че нашият сънародник има правото да знае що е това "синдикализъм" с родна, българска, подкрепаджийска специфика.

Бъдете здрав!

Подпис: Ангел Грънчаров

ЗАБЕЛЕЖКА: Като изпратих писмото получих следното съобщение, явно нашите синдикалисти са много открити и към медиите (блоговете също са медия!); е, изпратих го все пак от друга поща - за да разберат наште синдикалисти, че има и друга, различна позиция спрямо тяхната фатална самонадеяност:

Подател: MAILER-DAEMON
Относно: Недоставена поща
Дата: Събота, 2015, Януари 10 11:59:14 EET

За съжаление трябва да ви уведомим, че съобщението, прикрепено по-долу, не може да бъде доставено до един или повече получатели.

Следва съобщението за грешка с причината, поради която писмото не е доставено: : Blocked address Blokiran adres

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: