Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 януари 2015 г.

Много ще се радвам и гърците най-сетне да пострадат истински от "прелестите" на лявата утопия - както пострадахме от комунизма ний, българите!


Много ще се радвам и гърците най-после истински да пострадат от лявата утопия - както пострадахме от комунизма ний, българите! Нека да победи СИРИЗА, нека да управляват заедно с комунистите, ако искат нека и диктатура на пролетариата да направят, ако искат, и венецуелски, и виетнамски, и севернокорейски комунизмо-социализъм да почнат да си строят, и национализации ако искат да правят, абе да правят всичко каквото искат - аз все ще се радвам!


По една-единствена причина ще се радвам: единственият начин сред гръцкото общество да настъпи пълно отрезвяване по отношение на същината на реалния комунизъм и на радикалното ляво е и гърците да преживеят поне част от това, което ний, българите, преживяхме! Докато лявата бесовщина не си разиграе истински коня в Гърция голяма част от гърците все ще продължават да си живеят с умилително-глупави илюзии относно прелестите на комунизма, но щом на гърба си усетят тия същите негови прелести, гърците едва тогава ще разберат каква голяма глупост са сторили - и ще почнат да си скубят косите!

Този е начинът, потвърден от историята, за раздяла с големите илюзии и с човешките идиотщини и глупости изобщо: практиката е този начин, преживяването в реалния живот, изпитването на собствения гръб. До този момент гърците не можаха да си извадят поуки от българския пример, е, нека сега на собствен гръб да усетят "прелестите" на лявата идиотщина и бесовщина!


Тъй че аз лично много се радвам, че въпросната СИРИЗА щяла била да победи, да побеждава! А пък ний след това ще им гледаме сеира на гърците и ще им се радваме: нека и те малко да пострадат! Няма само ний, българите, да страдаме от тия безсрамни лъжци, крадци и криминални типове, каквито са левите, каквито са именно комунистите!


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

9 коментара:

Анонимен каза...

Всичко друго разбрах, само не разбрах кой ще им плаща дълговете след изборите на тези гръцки лайнари? Гръцкият дълг е в размер на 175% от БВП, над 300 милиарда евро!

Marin Filev

Bacho Кольо каза...

Да плашиш със социализъм народ, преживял диктатурата на черните полковници е очевидно объркване на понятията.
Или непознаване на историята на съседна страна...
...или тривиална манипулация...
Всички вие, тръгнали да оплаквате гърците за демократичния избор, който правят днес си спомнете, че Гръция преживя една от най-мракобесните десни диктатури в съвременната история на Европа - диктатурата на полковниците. И че десетки хиляди гърци намериха спасение на живота - своя и на децата си в България. Оная България - със социализма, с дефицита на банани и с опашки за тоалетна хартия. И са и благодарни и до днес.

Ангел Грънчаров каза...

Бай ви Колю продължава да се шегува :-) голям шегаджия е тоз Колю, нема що! :-) Значи "диктатурата на черните полковници" е била "по-страшна от комунизма", тъй ли? :-) Колю, запомни едно: няма по-мракобесно нещо от комунизма на тая земя, това е добре да го знаеш - нищо е сърцето ти е толкова отдадено на тоя пусти комунизъм...

Анонимен каза...

За съжаление този популистки глупак може да срине еврото ако изкара Гърция от ЕИО и ЕС.

Направо свят ми се вие какви гадости ще се случат тогава с икономиките на европейските държави по периферията.

Стоил Василев Бързаков

Анонимен каза...

Аз пък съм оптимист за България в този вариант.

Feodor Ilivanov

Анонимен каза...

Не се вайкайте за ромеите! Гръцката държава на два пъти в историята си е обявявала "неплатежоспособност", т.е. фалит. Те ще се оправят.

Аз помня гръцките емигранти в Пловдив. Имаха и клуб на Главната улица. Когато бе обявена амнистия в Гърция, си заминаха в капиталистическа Гърция. Същото направиха по-късно и чилийските емигранти. Видяха реалния социализъм и се отвратиха от него. Ами ние, които бяхме в родината, си къде можехме да емигрираме, освен "на оня свят" при опит да минеш границата на Народна Република България ??!!

Анонимен каза...

Потресающо г-н Грънчаров, Та ако Сириза спечели пълно мнозинство, защо не помислите какво ще стане с България? ... А колкото и да е скапано евентуалното им управление, те винаги ще имат с какво да се оправдават - с ЕС ако не се досещате. И въпроса е колко десетилетия това - вината е в капитализма и т.п., ще върви. У нас вървя 45 години.

Simeon Borsov

Анонимен каза...

G- N GRAN4AROV..............NE SE GOTVETE DA VIDITE SAIR......................ELLINITE NE MOGAT DA "POSTRADAT"...................I SAS SIRIZA I BEZ SIRIZA, BOG E S NAS !!!

Maria Nikolaou

Анонимен каза...

Най-лошото е, че сред неизбежния провал на Сириза, напред ще излезе Кървавата златна зора на нацистите. Тежки времена настъпват за гордия народ на Ахил и Одисей...