Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 януари 2015 г.

Псевдодемократични и рублофилски лигавщини по повод посещението на Джон Кери



Тая сутрин беше някакъв кошмар! Нали уж имаме вече реформаторско управление?! Нали уж полицейщината в София беше в историята?! Кво става тук, драги зрители - 45 минути не мога да стигна на работа, от едно до друго място в центъра, защото на някой му скимнал да затвори целия център - от 5-те кьошета до Орлов мост, че и отвъд него!!! Що за малоумие е да обикаляш непрекъснато из уличките, за да намериш някоя случайно отворена!

А, и да не забравяме... нямаш право не само да преминаваш, но и да си отвориш и джама. Не ме интересува кой е дошъл на визита, аз не смятам, че заради който и да е трябва да затваряме цяла София - ако ще и да е император Палпатин.

Svetoslav Alexandrov

Това прозвучава крайно неубедително, сякаш е написано от един глезен лигльо... Апропо, г-н Александров, защо не отидохте да подкрепите протеста на АТАКА срещу посещението на Кери? :-) Щом сте толкова изнервен заради него, логично е да сте там :-)

Ангел Грънчаров

Стига де, стига вече обмрънквайте "драконовСКИте" мерки за сигурност в София. Да, животът в центъра на всяка нормална европейска столица има своите неудобства. И на "Пенсилвания авеню" е така. Даже е много по-така. Ако наблягате на прането, сигурно всъщност се оплаквате от недостатъчно сериозна информация около височайшите визити тук. Ами искайте направо повече новини тогава! Това би било журналистическа кауза. Иначе мрънкането, което мрънкате в момента, е чалга...

Nerry Terzieva


ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДИАЛОГА:

Svetoslav Alexandrov: Защото има разлика между това да си против между посещението на даден човек, съвсем е друго да си против драконовите мерки за сигурност, които съпътстват това и парализират цял един град. Или може би не сте съгласен с това, че в България има малко повече полиция, отколкото е нужна, и че трябват зверски съкращение в цялото МВР?

Ангел Грънчаров: Вашата реакция е примерно ето каква, давам Ви пример, за да се усетите как се държите: някой, да речем, е дал хляб на гладен човек, а Вие се захващате да протестирате по повод на това, че той като яде на улицата, ще "оцапа" тротоара с някоя и друга троха! :-) Нещо такова се получава. Кажете, смятате ли че проблемът за еднодневното неудобство на столичаните във връзка с посещението на държавния секретар на САЩ е съотносим с ония големи и значителни за страната ни резултати, които можем да постигнем, уреждайки отношенията си с най-мощната страна в света, с която, за щастие, сме съюзници? Ами ако в резултат на това посещение, да допуснем, България поеме много по-уверено да върви по пътя на своята енергийна и всякаква друга независимост от Руската империя, Вие ще съжалявате ли един ден, че сте се държал на този исторически ден като един глезен ревльо, който е плакал заради това, че са му отнели играчката (или че му се е наложило да походи малко пеша). Апропо, имате нужда повечко да ходите, да се движите, като съдя от снимките Ви. :-) Тъй че е по-разумно вместо да се сърдите че заради Кери сте походил малко, да сте му благодарен за това! :-)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: