Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 февруари 2015 г.

Щом дори и в Русия ще правят масова "деленинизация", дали не е време ний пък да проведем решителна деальошовизация на България?!



В Госдуме решили, что пришло время «деленинизации» российских городов и населенных пунктов. Идею поддержали и единороссы



А, вие какво ще кажете, какво вие мислите по такова едно предложение за незабавна деальошовизация на България? Мисля, че моментът е подходящ, в контекста на случващото се в Украйна, не бива да се изпуска тази благоприятен момент, давайте да действаме - докога ще се туткаме и мотаем?!



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

11 коментара:

Анонимен каза...

Мръсна костовистка гад, ето затова нямаш моралното право да бъдеш учител щом като си толкова гнусен враг на народа който обича Русия и СССР. И затова госпожа Анастасова напълно правилно те уволни за да не мътиш мозъците на учениците! Никога повече няма да ти позволим да бъдеш учител в нашето училище!

Анонимен каза...

Хей абе вие даскалите от тета гледахте ли 50 нюанса в сиво? :-))))

Анонимен каза...

Паметник на поробителите ни!!!

Венцеслав Антонов

Анонимен каза...

Не, не, непременно трябва да остане този паметник (?!?), че и този на "шмайзера" в София. Ако попитате защо? Еми... за кефа на Москва, за политикага на откачения комплексар Путин, а и на националните предатели на България - червените русофили...

Велислав Алтънов

Анонимен каза...

За съществуването на тези поменици на Червената армия окупаторка са виновни единствено нашите безродници - комунал онанистическите гаулайтери.
Символът на окупатора е техния перверзен фетиш!

А най-виновни са уж десните антикомунисти у нас начело с партията Герп и чук!

Борис Тодоров

Ангел Грънчаров каза...

Аз съм за пълна деальошовизация на България, т.е. за премахване на всички паметници на Альошовците, на съветско-комунистическите окупатори на България. Смятам, че трябва да предприемем по-настоятелни практически действия в тази посока, а не да чакаме някой да благоволи да извърши това, което искаме. Примерно протести, писане на петиции, натиск до управниците по всевъзможни канали, нали уж правителството ни сега е проевропейско, реформаторско, дясно, антикомунистическо и пр.?! Иска ли някой реално да се присъедини към една такава инициатива за натиск към властите за пълна ДЕАЛЬОШОВИЗАЦИЯ на страната?

Анонимен каза...

Тя си върви с времето и въпросните обекти се превръщат по- скоро в негатив , но дори и да останат ще се саморазрушат илюстративно.

Dimitr Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Значи да стоим и да чакаме със скръстени ръце?!

Анонимен каза...

Истината е , че си чакаме поради някаква наша си причина-след като през 90-те, когато работата трябваше да бъде свършена ударно ,оставихме комунистите да строят и демокрацията сега е вече безпредметно! Иначе съм отдавна за унищожаването, на тези паметници, но те вече нищо не значат! Другаде е заровено кучето!

Dimitr Dimitrov

Анонимен каза...

За пореден път, глупоста е в хората.

Nikola Botevski

Ангел Грънчаров каза...

Бъркате, г-н Димитров, паметниците, символите много значат. Много, съдбовно много значат. Щото от такива неща, именно от символи (носещи значения, зад които се крият съответните ценности) се движи нашето съзнание, а пък от съзнанието на хората и от техните ценности зависи много. Изкорениш ли някои символи (както като да извадиш гноен, болен, сеещ зараза и отрова развален зъб), пресичаш тяхното злотворно влияние върху съзнанието на хората, а това вече е освобождение на съзнанията им. Символите от този род тегнат, подобно на воденични камъни, на шията на нацията ни, поради което, обременена от такава огромна тежест, тя не може да се движи напред, нещо повече, няма вече дори сили и да лази на колене...