Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 февруари 2015 г.

За да защищава сталинисткия Паметник на окупаторската Червена армия Русия по недопустим начин нарушава суверенитета на България




... „Паметникът“ на съветската армия се превърна в „общодостъпна социална медия“ чрез която протестиращи и несъгласни с „доминиращата нагласа и политически интерпретации“ отправят своите послания към обществото.

В резултат на смелите политически послания — „В крак с времето“, „България се извинява на Чехия“ и „Слава на Украйна — КАПУТИН“, руският посланик Юрий Исаков описа действията като на „крайно десни радикали“ и нееднократно се намесваше в суверенните дела на България, пишейки изискващи писма до институциите...

... Логични са заключенията, че Руската федерация, видимо от официалните ноти до МВнР и Президента, гледа на „паметника“ на съветската армия като на инструмент, който легитимира нейното присъствие и опитите за недопустимо вмешателство в политическия и обществен живот на България. Тези действия на посланика напомнят за усилията България да бъде държана в орбитата на геополитическите интереси на Русия в постсъветското пространство.

Дори повече, Руската федерация си позволява да прави квалификации и обвинения по определени политически действия и изявления, които биха могли да бъдат предмет само на вътрешноправни интерпретации. Посланикът прави това по отношение на политически тези, които оспорват и изобличават руското геополитическо влияние и интереси.

И по недопустим за суверенна България начин и следва да бъде зададен въпросът дали посланик Исаков не нарушава дипломатическите стандарти и дали присъствието му и действията му са приемливи за страна-член на НАТО и ЕС.



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: