Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 февруари 2015 г.

Демонстрация против Путлер в Будапеща: браво, свободолюбиви унгарци!



Anti-Putin protest in Budapest. Thank you, Hungary!



Марш против Путина в Будапеште!



Pavel Gintov добави 5 нови снимки.



МОЙ КОМЕНТАР: Браво, свободолюбиви унгарци!



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

Да информираме незнаещите, да напомним на забравилите:

Днес в Будапеща пристига руският президент В. Путин. С премиера на Унгариия В. Орбан ще бъдат подписани десетина договора за сътрудничество между двете страни в най-различни области.
С което патриотът Орбан ни дава пример за това как се защитават национални интереси в сложна и объркана обстановка.

Bacho Кольо каза...

"На централното гробище на Будапеща Путин ще присъства на церемония по започването на мемориален комплекс, посветен на загинали съветски войници."

Това трябва да го прочетат българските крадци на история!

Анонимен каза...

Интересно е, че „слаби звена“ в Източна Европа спрямо Русия се оказаха не „традиционните заподозрени“ в проруски уклон страни като България например, а Чехия и Унгария – и Гърция. Не че България е свободна от руско влияние. В София със сигурност не управляват някакви антимосковски и антикомунистически герои, но те засега спазват някакво приличие и лоялност към западните съюзници, докато за Чехия и Унгария подобни съображения явно не важат вече и те открито застават на руска страна.

Иначе как мислите – в една хипотетична Трета световна война България и другите страни от Източна Европа ще се бият ли срещу Русия, или ще останат неутрални или ще сменят лоялността и ще преминат на страната на Русия? А Германия ще воюва ли за трети път в последните 100 години срещу Русия?