Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 април 2015 г.

Две свидетелства за напредващия процес на прогресираща дебилизация на природонаселението в България



Ето поне две свидетелства за напредващия процес на прогресираща дебилизация на природонаселението в България:

1.) Все по-честата гледка на хора, усилено търкащи с монета картончета на моментните лотарии или други такива залъгалки за кретени, на хора, надяващи се по този начин с един замах и кардинално да решат паричните си проблеми - и да си устроят живота по най-лесен, тарикатски начин;

2.) Пълната зала "Арена" на концерт на Слави Трифонов; питам се, какво ли нещастие трябва да ми се случи че да оскотея дотам, че да се вдигна и да ида да си купя билет за концерт на Слави Трифонов. И после пък да издържа въпросното "невиждано шоу"...

Сигурно има и други такива свидетелства, но в момента не ми се мисли по тази тема повече. Страшно е да се живее в страна, в която във все по-голяма част от населението се наблюдават все по-явни признаци на въпросната напредваща с бързи темпове дебилизация на населението.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Ако това обобщение беше за цялото човечество, щях да го приема на драго сърце, понеже тази тема ми е близка: повсеместната деградация на света и човечеството. Но да се ограничават тези процеси само върху българите, е несъстоятелно.

Впрочем нещата са по-сложни: масата от хората винаги и навсякъде са били дебили, но по-големият проблем е ДЕГРАДАЦИЯТА НА ЕЛИТИТЕ, която може да се наблюдава включително у политическите елити: има доста голяма разлика между Труман, Чърчил, Де Гол и Аденауер например, от една страна, и Обама, Камерон, Оланд или Шрьодер, от друга. Така че вървим неудържимо надолу и към катастрофа.

Ангел Грънчаров каза...

Заключенията по индукция за някаква хипотетична "деградация на елитите" (западните, разбира се, което добре се свързва с кремълско-кагебистките теории и опорни точки, на които Вие сте толкова верен!) са напълно несигурни: Вие можете ли да ми посочите основания, които да Ви правят сигурен, че след Обама, примерно, няма да се появи нов Рейгън, а след Камерън - нова Тачър? Апропо, и преди да се появят Рейгън и Тачър е имало доста тълъг период, в които доста мижитурки са минавали за лидери...

Анонимен каза...

Сега пък КГБ - какво общо има тук КГБ? Това вече параноя. Аз изтъквам моите наблюдения и съображения, като се опитвам да ги направя максимално обективни и да насоча дискусията в едно сериозно русло. Е, абсолютна обективност, разбира се, не може да има.

Деградацията не елитите по света е несъмнена, и то не само на политическите. Тях избрах само за нагледен пример.

Какво ме прави сигурен, “че след Обама, примерно, няма да се появи нов Рейгън, а след Камерън - нова Тачър?» Бихме могли да добавим за българския случай: че няма да се появят нов Левски или Стамболов? – Ами няма абсолютна сигурност, защото бъдещето е открито, но с много голяма вероятност можем да предположим, че засега изгледите са това са малки. Защо? Защото съвремнните западни елити са продукт на потребителсквото общество с всички произтичащи от това последици. А посткомунистите в посткомунистически общества като българското пък никога няма да допуснат да изплува силен, демократичен лидер, респ. ако все пак изплува, ще направят всичко по силите си да го смачкат. Справка: Иван Костов. Така че причини за оптимизъм няма.

Все пак има и някои моменти, които могат да обърнат картината и които дават повод за предпазлив оптимизъм.
От 2014 насам наблюдаваме последния, финален сблъсък между Русия и водения от нея Не-Запад и Америка и водения от нея Запад за световна хегемония. Това може би още не се забелязва от всички, но то е несъмнен факт за внимателните наблюдатели. Моята надежда е, че когато нещата стана абсолютно очевидни за всички и ножът опре до кокала, а това скоро ще се случи, най-вече в Америка ще се намерят истински, силни мъже, може би с военен фон, които в последния момент да вземат нещата в свои ръце и да спасят западната цивилизация от гибел. Но това е по-скоро една надежда, отколкото увереност. Лошото е, че всичко това няма да стане без големи катаклизми и сътресения, но такава е човешката история открай време. Скоро ще узнаем какво точно ще стане.

Така че аз не говоря наизуст по тези въпроси, а с познаване на материята и след като много съм мислил и КГБ освен във Вашето въображение няма нищо общо това.

Ангел Грънчаров каза...

Потвърждавате констатацията ми. Русия никакъв конкурент на САЩ за световна хегемония не може да бъде, Русия вече е регионална сила. Просто й липсва ресурса за това. Но хората, които й служат, са заслепени от русофилщина и от кагебизъм. Като Вас. Пишете смехотворни неща и не се усещате. Русия - конкурент на САЩ за световно господство! :-) Смешна работа!

Анонимен каза...

Вие повтаряте едно абсолютно безумие, което е много разпространено в Америка и което може да се чуе дори от американския президент, който обяви Русия за… регионална сила!? Най-голямата грешка е обаче да се подценява противника. Американските анализатори Грахам Елисън и Дмитрий Саймс пишат: „Самое часто повторяющееся высказывание относительно России в Вашингтоне звучит так: «Россия больше не имеет влияния»… Тем не менее, Россия очень отличается от других стран, в которых США поддерживали смену режима. Во-первых, ее ядерный арсенал в состоянии буквально стереть США с лица Земли. Большинство американцев считают, что ядерное оружие больше не играет важной роли в международной политике, но российские лидеры придерживаются другого мнения. Во-вторых, что бы там ни думали американцы про Россию, русские считают свою страну великой державой. Великие державы очень редко согласны играть роль объектов чужой политики. Когда у них есть возможность, они берут судьбу в свои руки, хорошо это или плохо.»

Освен това се забравя руско-китайския стратегически съюз с антиамериканска насоченост, който напълно обръща баланса на силите в полза на Русия.

Ангел Грънчаров каза...

Пълни глупости. Никакъв руско-китайски съоз с антиамериканска насоченост няма. Има само ламтеж за такъв съюз, но той няма да се случи. Китайците за разлика от руснаците имат акъл... и са превърнали съвременен Китай в нещо като икономически придатък на САЩ...

Анонимен каза...

ШАНХАЙ, 20 мая — РИА Новости. Председатель КНР Си Цзиньпин и президент России Владимир Путин решили организовать в следующем году очередные военные учения, приуроченные к 70-летию Победы в Великой Отечественной войне.
"Мы с президентом Владимиром Путиным уже договорились, что наши страны будут вместе проводить целый ряд совместных учений, юбилейных мероприятий в честь этой великой Победы", — сказал Си Цзиньпин во вторник на открытии российско-китайских военно-морских учений "Морское взаимодействие-2014".
Морское взаимодействие" в этом году проводится уже в третий раз. В прошлом году они состоялись в июле в Японском море, в них приняли участие около 20 кораблей и судов обеих стран.
В последние годы военное сотрудничество России и Китая, так же как и сотрудничество по ряду других сфер, активно развивается. За 20 лет Россия поставила в Китай множество оружия и боевой техники, в том числе истребители Су-27 (КНР также переданы лицензии на их производство), комплексы противовоздушной обороны "Тор", "Бук", "Тунгуска", зенитные ракетные системы С-300.
Во второй половине 2000 годов в Китае, пережившем научно-техническую революцию, решили, что в состоянии самостоятельно справиться с оснащением армии. Однако полностью Китай не отказался от импорта вооружений: в 2009 году объем поставок вооружений и военной техники в КНР составлял 9% российского экспорта вооружений, в 2012 году — 12%.
В марте 2013 года Россия и Китай подписали рамочное соглашение о поставке 24 самолетов Су-35 и четырех подводных лодок класса "Лада". По оценкам китайской стороны, в будущем КНР и Россия могут расширить взаимодействие в области поставок вооружения, в частности, речь может идти о закупке Китаем российских зенитных установок С-400, тяжелых двигателей 117С, транспортного самолета Ил-76 и самолета-заправщика Ил-78.
Ежегодное проведение учений сухопутных войск двух стран осуществляется в рамках подготовки к совместным действиям в случае обострения ситуации в Центральной Азии. ВМФ России и ВМС Китая тесно взаимодействуют в обеспечении безопасности морских конвоев, которые вывозят из Сирии химическое оружие.


РИА Новости http://ria.ru/defense_safety/20140520/1008523745.html#ixzz3Ymbg6GR3


Анонимен каза...

Беглецът от КГБ А. Голицин:

Зад маската на дипломатическо и политическо сътрудничество и партньорство със Съединените щати сегашните руски лидери следват стратегията на своите предшественици и работят за „Новия световен ред“.

Когато моментът дойде, маските ще паднат и руснаците с китайска помощ ще се опитат да наложат своята система на Запада при техните условия като кулминацията на „Втора октомврийска социалистическа революция“.

Моята преценка е, че когато дългосрочната стратегия е разработена и приета в периода 1958-60, Съветският съюз и Китай са се уговорили да планират и да се подготвят за реформа и либерализация на техните режими, като междувременно следват различни пътища. Либерализацията представлява част от стратегически план за постигане на разоръжаване на Запада и конвергенция на комунистическата и западната система при условията на комунистите.

Ангел Грънчаров каза...

Пълни кагебистки конспиративни идиотщини! Вие сам вярвате ли на тия пропагандни (пропагадни) идиотщини или ги пишете само ей-така, за да си заработите надницата? Упорито избягвате този мой въпрос... явно не е случайно :-)

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, китайци и руснаци даже в ерата на комунизма не можеха да се понасят и бяха на ръба на войната, та сега ли ще се понасят? Освен това в очите на Китай Русия е едно икономическо джудже, което се напъва да се прави на велика сила, в очите на китайците путинистите с техните имперски изхвърляния са смешни и жалки...