Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 април 2015 г.

Елате утре на събитието пред паметника на съветската армия - най-големият, най-ужасяващият и най-унизителен символ на комунистическия режим в България



Петата колона на Кремъл у нас наложи миналата година редакция на документа на Министерството на отбраната “Визия 2020″ в угода на Русия и нейната информационна война в България. Време е да редактираме най-нахалното й послание.

В Брюксел имат за символ “пикаещо момченце”; в Париж – инженерното чудо на Айфел; в Копенхаген – малка русалка, и т.н. У нас над главите ни стърчи символиката на завоевателя, откъснал България от европейския й път.

Предстои за първи път на Монумента на червената окупационна армия (МОЧА) в центъра на София да се появи надпис с истината за съветската окупация. Елате, за да възстановим заедно историческата справедливост чрез нашето послание!

Демонтиране на паметника на съветската армия

ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ МИТА ЗА “ОСВОБОЖДЕНИЕТО” Е ДЕЛО НА СВОБОДНИ

15 години от приемането на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен

На 26 април, неделя, от 17 до 19 часа Гражданска инициатива ЗА демонтиране на ПСА организира събитие, посветено на 15 години от приемането на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

Събитието ще се проведе пред паметника на съветската армия, който е най-големият, най-ужасяващ и унизителен символ на комунистическия режим в България. Член 1 от цитирания закон гласи, че Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия-комунисти) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България - и в нарушение на действащата Търновска конституция.

На същата тази „чужда сила“, която окупира страната ни и поставя на власт комунистите, реализирали режим на репресии, терор, потъпкване на всички основни права и свободи на българските граждани, днес имаме огромен, невиждано огромен паметник на едно от най-хубавите места в София. Именно затова вече почти 5 години ние искаме неговото демонтиране и преместване в музей. По време на събитието ще поставим табела с описание на историческите факти, свързани с паметника, които за съжаление са почти непознати на по-голямата част от нашето общество.

Ще използваме годишнината от приемането на закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен за да попитаме политиците какво реално направиха и могат да направят оттук нататък - за да се проведе реална декомунизация и демонтиране на мракобесните тотеми на тоталитарния режим.

Очакваме ви!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: