Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 юни 2015 г.

Идея за солидарна финансова подкрепа около събирането на средства за махането на паметника на съветската армия-окупаторка на България



По повод на: Кампанията за набиране на средства продължава написах следното до приятелите си във фейсбук:

Понеже съм безработен, свършиха обезщетенията ми за безработица и от месец вече съм даже без средства за съществуване, за жалост не мога да подпомогна финансово тази толкова хубава и важна кампания по набиране на средства за демонтажа на паметника на окупационната съветска армия; но искам с нещичко да помогна все пак. Та ми хрумна в тази връзка следното: ако дадени хора решат да си купят някоя от моите авторски книги (или пък за някоя книжка от издаваното от мен списание ИДЕИ), то аз пък обещавам да преведа получените средства до стотинка за кампанията за събиране на средства за махане на паметника на съветската армия-окупаторка.

И така заедно ще можем да помогнем за чудесната кауза, а пък вие, дето си купите от моите книги или от списанието, ще имате в добавка било книга, било списание. Тази ми е идеята. Ще се радвам да можем заедно да направим едно добро дело.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Не бъдете такива загубеняци. Това някаква демонстрация на мускули ли е ? "Бихте ни, че даже не се опитахме да се защитим, но сега когато най-накрая сме самостоятелни вижте как можем да разрушим паметничето ви!!!" Това ли се опитвате да покажете ? УАУ, герои!!!

Освен да бутнем и джамиите правени по време на турското робство. И въобще всеки монумент създаден от чужда сила на наша територия.
Може да разрушим и по-голяма част от София защото е правена по време на социализма, АЕЦ-а и т.н. и т.н... Все пак това е най-лесният начин да разбереш, че си в екс соц страна - панелките, сивите сздания ... Стоят като един вид печат. И честно казано действат доста по-депресиращо от няколкото останали монументчета.

Вместо да рушите, съберете пари за един паметник на Аспарух или Левски. Съберете пари и реставрирайте монументите останали от предишни ери, архиологическите разкопки, поставете осветление. Нека имат представителен вид.

Иначе стигаме до ситуацията "Виж, знам, че изглежда като дупка, но сега просто няма пари за реставрация защото заделяме за да рушим паметници"

Когато се гордееш с 1300 години история, не можеш да игнорираш паденията. 200 години гръцко, 500 години турско, 50 руско ... Реално сме били повече роби от колкото самостоятелни, но какво да се прави. Въпроса е, че всеки период е оставил своят отпечатък, и можеш да го покажем. Да кажем - да, всички тези са минали от тук, опитали са се да ни унищожат, обезличат, но са се провалили, ние сме и ще останем българи, а тази земя е наша. Трябва ли да се срамуваме от това? Нека им направим паметник, на всички които са се опитали да ни поробят, но не са успели. Е това е много по-идейно.
Защото какво знае чужденеца за България ? Нищо. Но когато дойде и му покажем списъка с всички велики империи които са премерили сили с нас, но са се провалили, това вече изглежда интересно.
Византия? Франска империя? Османска империя? СССР ? ... няма ги, но България стои...

Нека им стоят паметниците, единствено демонстрират провала им.

Анонимче :)

Ангел Грънчаров каза...

Що не се наречеш "Комуноидниче", по ще ти отива. Или, примерно, "Идиотче" или "Малоумниче", хубаво ще ти паснат тия клички :-)