Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 юни 2015 г.

Щяло да дойде време когато народен съд щял да съди тия, които не са обичали Русия повече от България!



Мъж от Котел иска да дари къщата си за руски полигон (видео)

Мъж от Котел иска да дари земите и имота си на Посолството на Русия в България, за да може да бъде построен военен полигон, предаде сайтът "KotelNews".

„Ще дойде време, когато народен съд ще съди тези, които са били против Русия. Това време не е далеч. Както имаше Народен съд за омразните хора след 9-ти септември, така и сега ще има такъв. Ще им обърнем хастара на тези, които са против Русия!“, убеден е той.

Събев не е доволен от състоянието на родната войска и я сравнява иронично с "една шепа бълхи, хапеща руската мечка". Въпреки това той вдига наздравица за българската армия, като ѝ пожелава да си стои тук и да не ходи да воюва с Русия, за свое добро.

"Не ги виждам! Ще се върнат кьорави, куци и сакати! Само музикантите от парада да пуснат и ще превземат София. Ще има да тъпчат главите на софиянци и да ги бият с палките. Всички ще избягат. И музикантите могат да се опълчат на българската армия”, твърди котленецът.

Откровенията на другаря Събев от Котел:



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за Времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

По отношение на комунистическите и посткомунистическите страни битува една огромна концептуална заблуда, която е източник на многобройни недоразумения. Работата е там, че тези страни НЕ СА КОНВЕНЦИОНАЛНИ НАЦИОНАЛНИ ДЪРЖАВИ. В комунистическата идеология нациите и народите са второстепенни. Комунистуите делят обществата най-вече на класи, а тяхната главна и неизменна цел остава световно господство. Комунистите няма да се успокоят, докато не завладеят ЦЕЛИЯ СВЯТ и всички маневри и действия, които предприемат, служат само на тази цел. Затова (пост)комунистическите държави само създават ПРИВИДНОСТ НА ДЪРЖАВИ. В действителност те са нещо съвсем друго – плацдарм за световната революция и най-видимата част от световната комунистическа инфраструктура, където комунистите имат пълен контрол, но комунистическа инфраструктура има и във ВСИЧКИ ДРУГИ СТРАНИ ПО СВЕТА. Отделните страни се различават само по степента на контрол на комунистите. В Русия, Китай или България например те имат 100% контрол, докато в САЩ засега, да кажем, 20% или 30%.

Ето защо Руската федерация не е наследник на стара царска Русия, нито РБ на Третото българско царство. Добра или лоша, стара царска Русия слиза завинаги от историческата сцена през 1917, а българската държава прекратява своето съществуване през 1944, та до днес.

Анонимен каза...

МИР ПРИБЛИЖАЕТСЯ К БОЛЬШОЙ ВОЙНЕ?

Автор Максон
04.06.2015 г.
При развитии текущих мировых тенденций мир может оказаться в ситуации, когда война станет неизбежной. Большая война между крупными ядерными державами. Так в СМИ уже появились сообщения, что «Войска США и НАТО переведены в боеготовность «номер один» для удара по России. Представитель Соединенных Штатов при НАТО Дуглас Льют сообщил, что любой инцидент будет трактоваться как вооруженная агрессия России.» Эксперт по военно-политическим проблемам генерал Леонид Ивашов утверждает, что "Россия находится на грани горячей войны". Об этом рассуждают уже и крупные западные аналитики и ведущие мировые издания. Так аналитик Грэм Аллисон, бывший помощник министра обороны США по вопросам политики и планирования, пишет:
«Может ли реакция США на действия России на Украине спровоцировать конфронтацию, которая приведет к американо-российской войне? Такое развитие событий представляется почти невероятным. Однако когда бы мы ни судили о том, «немыслимо» ли что-то или нет, нам следует помнить, что подобные суждения основываются не на том, что реально может произойти в этом мире, а на том, какое развитие событий мы можем себе представить, а какое нет. Как показали случаи с Ираком, Ливией и Сирией, политические лидеры находят затруднительным предвидеть развитие событий, если последние представляются им некомфортными, тревожными или неудобными» .
Длинная статья западных политологов сводится, в общем-то, к одной мысли – Россия далее не может отступать и если США не остановятся в своём стремлении «восстановить территориальную целостность Украины», то это приведёт к прямому военному конфликту.