Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 31 юли 2015 г.

Русия - сама против човечеството, Русия - сама против човечността!




Не всем в России, возможно, в полной мере понятно, что сегодня произошло в Совбезе ООН. А произошло вот что. Без лишних слов. В сухом остатке.

Россия — одна против человечества.

Россия — одна против человечности.

Россия — страна, поставившая себя в глазах всего мира на одну доску с ИГИЛ. С теми, кто считает, что имеет право убивать людей просто так.

К большинству россиян в силу ясных причин осознание сегодняшнего страшного общенационального стыда придет позже, но придет обязательно. Не знаю, был ли в истории России более позорный момент. На моей памяти не было.

Сегодня началась новая эпоха, в которой моей стране отведено самое незавидное и при этом заслуженное место. Чем она закончится — ясно. Неясно, какой ценой. И для России, и для человечества, с которым она только что попрощалась.



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

Правото на вето е реглментирано с Устава на ООН. Упражняването му е най-нормална и широко използвана практика на страните - постоянни членки на Съвета за сигурност.
За тези , които държат на точността и справедливостта не е никак трудно да проверят коя страна-членка най-често се е възползвала от това си право.
...въпрос на желание

Bacho Кольо каза...

Има ООН.
Има Съвет за сигурност.
Има демократични и утвърдени процедури, действащи повече от 60 год.
Съвета за сигурност реши да няма трибунал.

Ангел Грънчаров каза...

Заради руското вето. Русия изпадна в пълна изолация. Против цялото човечество. И против човечността. Това показва много. Добре не свършват тия, които са тръгнали против човечността...