Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 7 август 2015 г.

На хоризонта взе да се мержелее... безсмъртието!



Някакъв много учен изследовател установи наскоро, че хлябът съдържал не знам си какви вредни вещества (или маята за хляба съдържала, не помня точно?), затуй яденето на хляб било направо смъртоносно, трябвало да откажем хляба мигновено - ако искаме изобщо да живеем. (От само себе си се разбира, че по тази логика трябва да се откажем и от баничките, които са нещо нещо като най-як темел на българския народен живот!) Друг негов събрат пък неопровержимо доказа, че яденето на мляко и на млечни продукти от възрастни хора им съкращавало толкова много живота, че който иска да живее, би следвало да се откаже от мляко, от сирене, от кашкавал и пр. Да не говорим пък за вредата от месото, още навремето, в тъй паметната ера на непрежалимия комунизмо-социализъм си спомням, че в столовите висеше лозунга "Месото е вредно!", тъй че който яде месо и производните му (именно така свидните на всяко българско сърце кебапчета, пържоли, саздърми, пачи, бахури, луканки и пр.), такъв все едно си е подписал смъртната присъда: такива хора изобщо немало било да живеят дълго и т.н., и прочие, и так далее.

Съобразно тия по-стари и според най-новите достижения на науката положение като моето, в което (поради уволнението ми от работа, спирането на социалното ми обезщетение за безработица и лишаването ми от преподавателски права по философия, поради което в наближаващата учебна година аз изобщо не мога да кандидатствам за работа!) съм вече лишен от всякакви средства за съществуване, за мен по необходимост се очертава един твърде здравословен и пълноценен от научна гледна точка живот: съвсем скоро няма да имам пари дори и за хляб! От което следва, че пред мен, поради очертаващото се гладуване, се очертава перспективата за един наистина твърде здравословен начин на живот, единственото леко неудобство от който е... голямата му евентуална продължителност!

За момента е лято, все още се намират някакви жълти монети за хлебец, картофи, зеле, но постепенно ще се наложи да минем със семейството ми (и другите от моето семейство са безработни, "народни врагове" като нас трябва да бъдат изтребени до корен!) на съвсем здравословен жизнен режим, като ще изключим от менюто си последните опасни за здравето храни. Дали пък няма да се окаже, че гладът е една от предпоставките за безсмъртие?!

Дали пък по тези именно причини гонителите ми (които, както и да го погледнем, просто изпълниха стриктно една политическа поръчка за репресия спрямо моя милост, щото си позволявам от години да критикувам в блога си нашите тъй обичани от народа и мъдри управници!) вместо да ми извадят очи, постигнаха това, че току-виж ми изписали вежди?! Толкова много добрини се стовариха върху мен, че чет нямат даже.

А най-важното е, че ми осигуриха всички предпоставки за толкова здравословен начин на живот, че току-виж ме осенило и самото безсмъртие?! :-)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

"Съвсем малко трябва, за да унищожиш един човек: достатъчно е да го убедиш, че работата, с която се занимава, е ненужна никому."

Ф.Н. Достоевски