Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 август 2015 г.

В страната, в която ечи нашето свидно "Най-мразим да мислим!" някакъв нагъл философ се осмели да ни подразни като ни предложи курс по свободомислие, по творческо, по същинско мислене - пфу, каква отврат!



Особено ми е приятно да гледам как народът и човечеството (е, само българската част от него де!) най-внимателно полага усилия да не покаже, че изобщо е забелязала обявата за моя курс по автентично мислене! :-) Това просто ми показва, че този курс е жизнено необходим, е направо съдбовен: представяте ли си каква подигравка е в страната, в която постоянно, поголовно, масово се демонстрира нашата тъй свидна максима "НАЙ-МРАЗИМ ДА МИСЛИМ!" някакъв си там нагъл философ си позволява, представете си, да ни дразни като ни предлага курс по свободомислие, по творческо, по същинско мислене - пфу, каква гнус, каква отврат!!!

Да, продължавам да предлагам своя курс, наречен ИЗКУСТВОТО НА МИСЪЛТА, нищо че рискувам да бъда масово намразен и презрян; нека да ме мразят, нека да ме презират, правя го за доброто на ония, които ще разберат идеята ми, а на другите никой и нищо не може да им помогне...

Майната ти, Грънчаров, искаме си... Кобилкина!!! :-)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Какви да бъдат напъните на Хамелеона - HUMANUS, освен хуманистични, демек по Грънчаровски хуманоидни, сиреч ела с мен да те завлека в блатото на посредствеността и безсмисленото бърборене (срещу дребна сума разбира се - така, за благотворителни цели и за някое сутрешно кафенце и хлеб, щото напоследък голям карък го гази).

Dimitar Kanev

Анонимен каза...

Ако бяхте възпитан в нормална, свободна държава, а на в България и СССР, щяхте да знаете, че така хора за курс не се събират, нито се прави бизнес. Хората трябва да се привлекат с добро и с качество, а не да им се казва: "Бах кви сте тъпи, не искате да ми идвате на курса!"

Ангел Грънчаров каза...

Ний имаме друг подход, другарко :-) Ний на стереотипите не се подчиняваме, напротив, рушим ги. Ний сме новатори :-)

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, другарко, а Вие лично на Луната ли сте се възпитавала и образовала? :-)

Анонимен каза...

В Израел. Това е доста по-цивилизована държава от беге-то, уверявам ви.