Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 август 2015 г.

Наш Боко чисто и просто е образцов байганювец: разгадахме ли най-сетне тайната, очертаваща извора на непресекващата любов на народо към нашия пръв оправяч?


Vasil Todorov е написал на страницата си във Фейсбук следната хубава логическа задачка:

АКО ПРЕМИЕРЪТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА Е ГЛУПАВ, КАКВА ЧАСТ ОТ НАРОДА Е ПО-ГЛУПАВА ОТ НЕГО ЩОМ ГО ТЪРПИ?! Задача по логика за 12 клас.

(Малко си позволих да редактирам формулировката на тази чудесна задачка.) И добавих там следния коментар:

Логика се учи в 9-ти клас. Тази чудесна задача трябва да могат да я решават учениците още в 9-ти клас...

УТОЧНЕНИЕ: Б.Борисов, нашият любим премиер, не е глупав. Думата "глупав" не е подходяща за него. И прост не е. Трудно може да се определи какъв точно е, но с положителност не е нито глупав, нито прост. (А може би е простак? Между прост и простак все пак има разлика, нали така?)

Он, Боко, е голем феномен. Трябва да се изобрети специална дума, за да може по-точно да се определи какъв е. Мисля по този казус. Но възразявам че е глупав или прост. Виж, да кажеш, че е нахален, така е, много е нахален. Носител е на някаква специфична, разпространена сред народа култура, и то от такова естество, че можеш да го наречеш с право "некултурен". Има проблеми с възпитанието нашият любим народен вожд. Нещо много сериозно куца в личността му. Но е факт, че се харесва на по големата част от народо. По същия начин и Т.Живков се харесваше на същия този народ. И Живков не беше нито глупав, нито прост. Държеше се като пълен простак, но не беше такъв. Боко прави абсолютно същото, той е голем имитатор на въпросния ви "Тато". Да, имитатор е любимецът ви, може би затова толкова го харесвате. Напомня ви за бай Тошо, затова голема част от народо го аресва чак толкова. Наглец от класа е Боко. Ето, вчера на заседание на Министерскио съвет се изцепил ето как:

Борисов поиска от министерството доклад за числеността и заплатите, които взимат чиновниците в двете агенции, които са отговорни за пломбирането. "За това ли плащам?", пита той зам.-министърката. Виж това: Борисов нахока показно министри от Реформаторския блок.

Това толкова показателно "За това ли плащам?!" не е израз на простотия, то е израз на наглост. Все той плаща, все той дава пари, все нему требе да цаливат ръцете за даваните пари, въобразил си е очевидно, че държавата му е нещо като бащиния. Просто прекалено се е разпищолил наш Боко. Мисли си, че живеем във време като байтодоровото, ето тук му е грешката. Щом това не го съзнава, може да се приеме, че проявява глупост. Или просто се е самозабравил. Тя, властта, е голем наркотик. На Боко му липсват личностните качества за да може достойно да носи тежестта на властта. Поради тази причина толкова често се издънва. Просто му требе учител по етика на Боко, който да стои до него и да му казва какво да прави и какво да говори, как да се държи и пр.

Проблемът на Боко е нравствен, не умствен. Това е моето разбиране. А иначе ще мисля за по-подходящата дума за цялостно охарактеризиране на нашия любим премиер. Възразявам обаче решително, че бил глупак или простак; не, просто е наглец! Арогантен е, нахален е, безочлив е, дебелокож е, това може, такъв е - и най-вероятно на това основание големи части от народо толкова го обичат. Но простак в същинския смисъл не е. Или пък е, а, какво ще кажете?

Абе наш Боко чисто и просто е образцов и велик байганювец: намерихме ли най-сетне тайната, очертаваща извора на непресекващата любов на народо към нашия пръв оправяч?

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ти за какав се мислиш бе? Кой но теб ти позволява да обиждаш господин Борисов? Ти си един никаквец бе! А господин Борисов е нашия премиер зад който стоят два милиона българи! Зад теб никой не стои. Правилно госпожа Анастасова, нашата любима директорка те уволни. Ти си толкова злобен че не заслужаваш да бъдеш учител. И имаш риакционни възгледи за обществото. Нашият сплотен колектив няма да те допусне да се върниш в тета даже и съдът да те възстанови на работа. Ще направим протест. Ще видиш ти ще ни обижда премиера!!!!!!

Анонимен каза...

А останалите 6 милиона, които не го подкрепят, да мрат ли? Откъде толкова прости хора в България да гласуват за него? И как пък толкова прости, че дори да не могат да осъзнаят, че нищо не печелят от неговото управление, а само губят и губят все повече с всеки изминат ден. За това не са виновни предишните правителства, виновна е простотията ви! Съсипахте страната, за която са загинали Левски и Ботев, проклети да сте!