Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 август 2015 г.

Путин е най-харесван от виетнамците, венецуелците и от жителите на Гана, а най-ненавиждан от испанците, поляците и французите



Израиль занял третье место в мире по нелюбви к России и Путину

Польша, Иордания и Израиль возглавили список стран, где наиболее негативно относятся к России и ее президенту Путину.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: За България и българите няма данни колко путинци, пу_ки и путинчета се навъждат у нас; вероятно наличието им зависи предимно от паричните (рубловите) им дотации от страна на Кремъл! :-)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

"...и пещерния български русофоб"


Firmin: "Милост за него! Защото българският русофоб си остава един окаяник, на когото дължим съчувствие. Животът на българският русофоб оттук до края му е белязан със страх, смазващ атавистичен страх, който впива нокти в мозъка му чак до ствола. Страхът от руснаците, които един ден могат да се завърнат и това да преобърне света му, така грижливо граден в последния четвърт век. Кошмарът на нощите му.

Как оцелява ли? Ами ... От една страна, чрез това да бъде изцяло и безрезервно отдаден на слугинажа пред новите си господари и кумири - американците. От друга, непрекъснато да иска от тях доказателства, че няма да бъде изоставен сам в ужаса си или пък, Боже имай милост, в деня за разплата. Така, ако американците му пратят 14 танка, той вопие за 1400 - бездната на ужаса му е ненаситна.

Немилостиви, руснаците добавиха жега и лед в потните му нощи. Взеха си Крим с едно щракане на пръсти, без пушка да пукне. Ясно е, нито германският бюргер, нито американският реднек имат каквото и да е намерение да си рискуват битието, предизвиквайки руснаците в една военна авантюра. Те, очевидно, няма да се бият за Украйна. Но ... Но! Студената пот изригва с въпроса "Щом не искат да се бият за украинците, дали наистина ще се бият с руснаците за ... нас? За мен? За безценния ми животец? За рахатеца ми? Ами ако ... О, ужас!"

Дааа ... И не руснаците, и не американците, не и германците, холандците или някои други из Европата, не дори китайците, са виновни за ледената пот по ниския му лоб. Не. Източник на страха му, ямата, от която той изригва е в него си. Щото той знае какво е направил, щото останал насаме с жалката си несрета сеща, че нищо друго, освен страх, в битието му няма и няма да има - оттук и до края. Пия, прочее, за дълголетието му"

Ангел Грънчаров каза...

Това са пълни глупости, Колю. Фантасмагории на болното комуноидно съзнание. Пълна неадекватност спрямо реалностите съзирам в писанието, което си копирал. Може да трогне само болни хора с путинска школовка.

Никакви такива страхове няма въпросния "пещерен български русофоб", както си се изразил. Бих те посъветвал да се опиташ да представиш кошмарите на пещерния путинистичен антиамериканист. Разкажи си за собствените страхове, инак казано.

Bacho Кольо каза...

Знаех си, че ще потвърдиш думите на Фирмин.

Ангел Грънчаров каза...

Потвърждаваш думите ми. Умирате от страх, презрени путинчета-антиамериканисти. Сънувате кошмари, нали така? Скоро Путя ще отиде в небитието... и рублите ви също ще пресекнат. Вашата любов към Путя се дължи само на рублите, които кагебистите ви бутат...

Bacho Кольо каза...

Ти за моите рубли бъди рахат. Аз ги получанам по четири линии:

1. От руското посолство.
2. От Газпром
3. От ФСБ.
4. От едва руска НПО с леко либерален уклон.

Дори и "Путя да отиде в небитието" /всички ше отидем, какво по-естествено от това!?!/рубличките ми ще понамалеят, но поне два от рублевите ми потоци няма да пресъхнат. Пак ще си живея припеваючи.

Анонимче каза...

@Кольо - Предполагам, че не четеш руска преса и не комуникираш с руснаци. Всъщност въобще забелязваш ли от какво насират руснаците последните години?
Те са тези които мрънкат срещу разширяването на НАТО, те са тези които се плюнчат, че някой ги заплашва. Докато запада се разоръжава, актуализира въоръжението си за мисии като тези в Афганистан.
Не ние сме тези които се страхуват. Поне някои от нас даже бяхме позабравили за цялата глупост със Студената Война и си мислехме, че Русия се интегрира, че там се появяват наченки на разум. За съжаление се оказа, че не са мръднали и на сантиметър от където са били ... Е днес унищожават ябълки и сирене, утре ще забранят дънките и рок музиката ...