Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 септември 2015 г.

В САЩ системата прави хората съзидателни, в Русия ги прави говеда, а ние, българите, в мнозинството си сме привърженици на руската система и манталитет


Коментар на Чавдар Балинов: Няма русофил, който да не е убеден, че американците са тъпи, а руснаците - върхът на човешката интелигентност. Такъв като го запитам - я кажи какво произведено в Русия имаш в дома си или ми посочи такова тук, някъде около нас - гледа ме идиотски!

Проведе се дискусия по повод на тия думи, в която мнозинството от изказалите се опонират на горната теза: нямали, видите ли, нищо руско в дома си, но за сметка на това нямали и нищо американско; повечето неща в дома им били произведени в Китай, а Китай какво е, то е нещо като продължение на... Русия - щот пак е Азия! Ето новото изказване на г-н Балинов по този повод и мой коментар, отправен в подкрепа на позицията му:

Чавдар Балинов каза: Гледам много мнения тука по въпроса - произведено в Русия - в САЩ. В смисъла който съм вложил в него - коя нация е по-кадърна да произведе нещо, което да е от полза на хората. И разбирам, че и да нямате нищо руско, нямате и нищо американско. Всичко е китайско, казвате. Поне 90% от вас лъжат. Лъжат, защото не допускам да не знаят, че и да е китайски един компютър, процесорът му, основата му, е Интел или АМД, а те се правят в САЩ. И което е най-важното - измислили са ги американци, не руснаци. Сигурен съм, че поне пак 90% от вас, ползват Уиндос - и той американски. Ако и да сте на Линукс и той не е руски, отгоре на това Линус Торвалс живее - да, в омразната Америка. И за да накарам скептиците сред вас все пак да се замислят за постиженията на хората в САЩ и на хората в Русия, ще преформулирам въпросът си така - след като сте с китайски вещи, колко от тях носят руски марки, т.е. създадени в Русия и произвеждани после в Китай. Защото аз мога да ви изброя поне 10-тина, не американски - български такива! Вие ми кажете само една руска. Калашникът не се брои! Сега искам да кажа нещо много важно. Работата не е в качеството на хората. За САЩ и Русия говоря. Работата е в политико-икономическата система, която са си създали тези хора за да живеят и работят в нея. В САЩ системата прави хората съзидателни. В Русия ги прави говеда. Това е истината, ако и някои от вас да не я осъзнават.

Ангел Грънчаров каза: "В САЩ системата прави хората съзидателни. В Русия ги прави говеда." Много правилно и уместно казано, г-н Балинов! Моите поздравления! Точно така е. И точно в това е проблемът. За жалост и у нас, в България, още господства руската система и руският манталитет най-вече. Ние по тази, не по някоя друга причина сме най-бедни.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

7 коментара:

Анонимен каза...

Патрик Бьюкенен: Россия и Америка поменялись местами

Владимир Путин стремится восстановить православие как основу морали и права в России. И вот уже читаешь в The Wall Street Journal, что Си Цзиньпин пытается вновь вернуть товарищей в лоно конфуцианства.

В 50-х годах прошлого века существовали два столпа всемирного антикоммунистического движения – Дуайт Эйзенхауэр в Америке и глава Римско-католической церкви Папа Пий XII.
В 80-х, в последнее десятилетие холодной войны, их сменили Рональд Рейган и папа Иоанн Павел II.
Когда Франциск на днях прибыл в Вашингтон, он наверняка заметил, что наша страна отличается от Америки времен Эйзенхауэра или Рейгана.
В Америке 2015 года главенствуют гомосексуализм, аборты и однополые браки – позорные преступления для 50-х, смертные грехи в катехизисе Пия XII стали конституционными правами.
Эти ценности определяют политику Барака Обамы, а наши чиновники защищают эти убеждения в ООН. Вот что мы проповедуем в мире.
То, что американцы раньше называли упадком, декадансом, США Обамы называют прогрессом. И посреди этого пира шумно празднуют победы наш вице-президент, католик Джо Байден, а вместе с ним и лидер Демократической партии Нэнси Пелоси.
После ухода Эйзенхауэра христианство и вера были оторваны от американской общественной жизни. Библия, молитва, христианское искусство, книги и символы были запрещены в государственных школах, как были запрещены на Кубе, когда Фидель Кастро пришел к власти.

Анонимен каза...

Наша вера не может преподаваться нашим детям.
Америка – это сегодня другая страна, светская и постхристианская нация, находящаяся на пути отвержения веры.
По иронии судьбы, Владимир Путин стремится восстановить православие как основу морали и права в России. И вот уже читаешь в The Wall Street Journal, что Си Цзиньпин пытается вновь вернуть товарищей в лоно конфуцианства.
Мир перевернулся. Каждая цивилизация, кажется, признает необходимость веры для Запада, который потерял свою веру и умирает.
Заголовок в статье The New York Times риторически спрашивает: «Западные ценности теряют свою власть?». Автор текста – Стивен Эрлангер – пишет:
«В своем отказе от западных либеральных ценностей – сексуального равенства и выбора – консервативная Россия находит точки соприкосновения с религиозными учениями ислама, Ватикана, протестантов и ортодоксальных евреев».
Тем не менее то, что Эрлангер приписывает «консервативной России», уже было в Америке, но в 1955 году, а не сейчас.
Возникает вопрос: меняется ли моральная правда?
Вот светская Америка, которая очищается от христианства и проповедует новое евангелие в мире: либеральная демократия, говорит она, – это спасение человечества.
#{author}Католическая церковь также сталкивается с растущим кризисом морали. Церковь во времена Пия XII и Иоанна Павла II учила, что десять заповедей и Нагорная проповедь вечны.
Эти папы также учили, что брак неразрывен, что гомосексуализм является неестественным и аморальным, что аборт является убийством невинного нерожденного ребенка.
Тем не менее внутри Ватикана регулярно проходят дискуссии о том, что бы изменить в церкви, чтобы она стала привлекательной для тех, кто отверг веру.
В течение последних двух лет в Ватикане происходит моральная путаница. Значит ли это, что, одержав победу в идеологической войне с СССР, длившейся 70 лет, Америка и Католическая церковь переживают поражение и раскол? Да, и теперь наше место мы уступаем России.

Bacho Кольо каза...

САЩ системата прави хората съзидателни. В Русия ги прави говеда.

Какъв трябва да си, за да родиш подобна олигофрения?
Дебил по рождение?
НПО-шник на ведомест?

Ангел Грънчаров каза...

Хич не ви е лесно, таваришчи путинити и путинистки пропагандисти... просто истината ви е крайно неудобна, поради което и страдате - и на на черното сте принудени да казвате бяло и обратно, същинска трагедия, потънали сте в лъжи...

Анонимен каза...

Ебати и префърцунените русофили има тука... АIG, шефа ми, американец, оня ден работи 15 часа - от 07:30 до 22:30... Научете се да правите това, руски свине, а после се питайте защо винаги ще ви подритваме по паршивия задник...

Анонимен каза...

Ебати и префърцунените русофили има тука... АIG, шефа ми, американец, оня ден работи 15 часа - от 07:30 до 22:30... Научете се да правите това, руски свине, а после се питайте защо винаги ще ви подритваме по паршивия задник...

Анонимен каза...

Колко нещастни хора тука пишат на руски, това са мижитурчетата-деца на ония свине които управляваха BG 45 години... И си настояват уродчетата на тезите, мислят (със задника си) че казват нещо... АIG, но ги е яд на тебе, ти си предател за тия едноклетъчни...