Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 септември 2015 г.

Павел и Румен Вълневи - класически пример за американската мечта, постигната от българи




Какво е успехът? За мнозина да си успял означава да имаш много пари и звездна слава. За други той не е свързан с трупане на материални блага и власт, а е по-скоро въпрос на себеусещане. Ако живееш живота, който те прави щастлив, значи си успял.

В новата поредица на “Труд” ви разказваме историите на българи, които са повярвали в себе си и са сбъднали мечтите си. Как са постигнали успеха си? Каква е цената, която са платили? Имат ли своя рецепта за него? Четете всеки четвъртък в “Труд”.

“Преди 10 години отидох в САЩ само с една чанта дрехи и си казах: Или ще стана богат, или ще се върна с каквото съм дошъл!" Така започва разказа си днешният милионер Павел Вълнев. Бизнесът, който са развили с брат му в САЩ, се оценява на около 250 млн. долара.

Павел и Румен Вълневи са класически пример за американската мечта.

Двамата са от родопския град Доспат и вече се смятат за успели, въпреки че Павел е едва на 34 години, а брат му е с две години по-малък. Павел отбелязва, че първоначално отишли в Америка с нагласата да изкарат пари за по един апартамент в София, но успехът им ги насърчил да продължат, да мечтаят и да постигнат всичко, което искат.

И двамата излизат от Доспат 14-годишни. Павел учи в Икономическия техникум в Смолян и после в Университета за национално и световно стопанство. Брат му избира Природоматематическата гимназия в Смолян, а след това Университета за хранително-вкусова промишленост в Пловдив.

Павел отива за първи път сам в САЩ на студентска бригада през 2002 г. Трябвало да работи в “Бъргър кинг” в Чикаго, но управителят не го взел, защото местата вече били заети. Останал на улицата, той не се отчаял, а наел колело за 10 долара и започнал да си търси работа.

“След две седмици вече бях камериер в хотел и охрана в магазин”, разказва напористият младеж. Втората година си уредили едногодишни визи с брат му. Започват работа в планинския курорт Уисконсин даунс, на 200 мили от Чикаго. Румен работил на две места, а брат му - на три. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: