Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Америка е "гадна", но рекорден брой руснаци искат да емигрират в САЩ!




Иначе Америка е гадна!

Какво според вас е мнението на руснаците за Америка? Негативно! Ами, разбира се! Няма какво да очакваме от братушките, освен хулене по Щатите. Сигурно им е заложено в гените... Или само така си мислим?

Според данни на Държавния департамент руските заявки за участие в лотария за зелена карта достигат своя рекорд - 265 086 броя. Само четирима от тях ще получат зелена карта обаче.

За миналата година 245 638 Руснаци СА получили визи с Право за временно пребиваване за работа ИЛИ обучение в САЩ, което е два пъти повече спрямо бройката от преди 10 години. Други 3 622 граждани на Руската федерация са получили разрешение да живеят постоянно в САЩ за 2014 г., пише OFFNews. Сред тях са и 56 души, които са получили визи, след като се обещали да инвестират поне 500 000 долара в бизнес в страната. Населението на Русия в момента е 143 милиона души. Според специалисти бедните руснаци искат да припечелват повече, а богатите - търсят сигурно място за парите си. Това кара хора от всякакви социални класи да напускат родината си.

Изключително голямо е изтичането на мозъци към Щатите в секторите на технологията, банкирането и правото. През юни Путин заяви, че чуждестранните организации действат като прахосмукачки, за да примамят руснаците зад граница. Други 75, 300 души са получили визи за ЕС и Швейцария, с 25% повече от 2010 г. Англия, Германия и Испания са предпочитаните локации. Израел също отчита скок с 30% на желаещите да се заселят там.

"Кремълската политика кара образованата класа да избира - или застанете под флага на войната срещу Запада, или напуснете", коментира Александър Морозов, специалист по политическите науки, който наскоро се изнесе в Германия.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Бачо Кольо,
този Ангел ни манипулира. Тия данни са лъжа. Напиши му, колко американци искат да отидат в Съветския съюз, но ние няма да ги пуснем, защото са агресори.

Анонимен каза...

В Русия винаги е имало може би 10% прозападно настроени граждани, които няма как да се чувстват уютно в посткомунистическа, “евразийска“ Русия, така че тяхното желание да се преселят в Америка е разбираемо,а и то се приветства от Кремъл ,защото така намаляват недоволните и критичните към управлението. Проблемът е обаче в това, че Америка вече не е онази Америка, която те си представят. Съединените щати за съжаление свършват, макар че повечето хора упорито отказват да повярват в това. В Америка вече нито може да се припечели нещо, нито пък тя е сигурно място за капиталите. Напротив, може да се каже, че тя е най-несигурното место за капитали и въобще най-несигурното място за живеене на света в момента.

Колкото до Германия, както виждаме, за съжаление и тя свършва, най-вече заради емигрантските потоци. Въобще живеем в преломни времена и светът утре ще е съвсем различен.