Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 декември 2015 г.

Иде краят на боковото всемогъщество, свършва вече боковото царство...



Дойде началото на края на политическата кариера на Боко Борисов. Оттук-нататък той ще се свлече в преизподнята на политическото небитие и забрава много по-бързо отколкото се случи това на Симеон Готски. Защото той лъга българите много повече от последния.

Боко е ученик на Тодор Живков и на Симеончо. От тях усвои някои табиети, благодарение на които чрез медиите ни го натрапиха за "пръв оправяч" на нацията и на държавата. Оказа се, че Боко всъщност нищо не може да оправи - освен да е оправил некой и друг милионец (милиардец) в касите на неговите покровители, на тия, които инвестираха в проекта Борисов.

И Тошо Правешки, и Симеон Готски са майстори на лъжите, е, Боко също умее да лаже благо - и малоумниците му се вързаха на лъжите. Никакви реформи Боко нема намерение да прави, не му стига акъло за такива неща. И няма капчица съзнание за отговорност пред страната и нацията. Капчица. За него властта е да се перчиш пред камерите и на парадите, да пущаш простотии, да щипеш секретарките по газо - нищо друго не е властта за него. Пардон, и още нещо е властта за такива играчи като Боко: властта за тях е голема далавера, с която можеш яката да се облажиш. Толкоз. Нищо друго не е властта за такива като Боко.

Е, боковите тарикатлъци в политиката са на път да изчерпят магическата си сила. Да, съвсем прав е човекът, който вчера писа във Фейсбук, че съвсем скоро много хора ще ги е срам да признават, че са гласували за Боко Борисов. Боко вчера сгази в едно големо, с извинение, политическо лайно, в което така превъзходно се подхлъзна и пльосна на земята, че вече ставане няма: започна неговото сгромолясване към политическото небитие. Иде краят на боковото всемогъщество, свършва вече боковото царство.

Ех, Боко, Боко, що не си остана проста мутра в Банкя?!

Виж ето това във връзка с горното: Политолог: Борисов избра да подкрепи Пеевски

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Bacho Кольо каза...

"Полакомихте се, надценявайки интелигентността си, да се съюзите със сикаджийската мутра, щото си мислехте, че с помощта на козяшките си и брюкселски приятелчета, ще я ръгате с остена да ви вози насам и натам и да ви гази душманите. СЕГА ще си берете гайлето. Обратно там, където доскоро бяхте, захвърлени от избирателя - в ... нищото. Сигурно щото, всъщност, там и ви е мястото, фанфарончовци ... знаменосни."