Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 декември 2015 г.

Спечелих съдебното дяло против моето уволнение и във Върховния касационен съд!



Току-що разбирам, че съм спечелил съдебното дяло против моето уволнение и във Върховния касационен съд! ВКС не допуска за касационно разглеждане жалбата на директорката на ПГЕЕ-Пловдив (която ме уволни - предпразнично, преди празника 24 май! - от това училище миналата година, уволни ме на 19 май!), което, доколкото разбирам, означава, че влиза в сила решението на Окръжен съд в Пловдив, който пък отмени нейната заповед за уволнението ми.

Много интересно е, че точно днес, в първият ден след историческия ден вчера, в който беше стопирана съдебната реформа, аз специално получих справедливост от съда, което само показва каква огромна роля за живота ни има правосъдието. Да, независимо от всичко случило се, като граждани трябва да вярваме в силата на правото и на правосъдието, защото правото, законът и правосъдието са опората на нормализацията на живота в страната ни, са основа на очовечаване на отношенията в обществото и в държавата ни.

И ние като граждани трябва да се борим за това щото българското правосъдие да получи дължимото си достолепие - като бъде освободено от дефектите, които му пречат да си изпълнява толкова възвишената роля! И това неизбежно ще стане, същностната реформа няма алтернатива, алтернативата на реформата в съдебната система е катастрофата и беззаконието, а ние няма да допуснем те да станат наше постоянно състояние.

Тъй че ония сили, крепители на отчайващото статукво на беззаконието, престъпността и корупцията, които вчера наложиха волята си в Парламента, да не ликуват изобщо: въпреки тяхното егоистично желание в крайна сметка ще стане това, което трябва да стане, което трябва да бъде, което е разумно, което е справедливо, което е правилно. Напразни са техните старания да задържат хода на живота и на историята. Единственото, което могат да постигнат, е да си счупят по-ефективно главата!

ДОПЪЛНЕНИЕ: И тъй, в резултат на Определението на ВКС сега вече влиза в сила следното Решение на Окръжен съд в Пловдив.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за Времето, живота, свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления, Ангеле! Надявам се, че удовлетворението което вероятно ти донесе това решение, ще е една малка компенсация за издевателствата които бе принуден да изтърпиш до този момент.

Томи Томев

Анонимен каза...

Поздравления! Госпожата и придворната и свита загубиха!

Инж. Искрова

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря! :-) Да, загубиха тия, които заложиха на лъжата... и на клеветата, и на злобата...

Анонимен каза...

" И на клеветата строшава зъба!"

Анонимен каза...

Сърадвам ти се скъпи и уважаеми Приятелю!Не съм се съмнявал, че тъмната ретроградност - олицетворена от Стоянка Анастасова - губи това дело!
Убеден съм, че тъмните и ретроградните сили спрели реформата в Системата на правосъдието ни ще загуби битката с доброто!

2015.12.10г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Сърадвам ти се скъпи и уважаеми Приятелю!Не съм се съмнявал, че тъмната ретроградност - олицетворена от Стоянка Анастасова - губи това дело!
Убеден съм, че тъмната и ретроградната сила спряла реформата в Системата на правосъдието ни ще загуби битката с доброто!

2015.12.10г. Владимир Петков-Трашов

10.12.15 г., 18:34

Райчо Радев каза...

Поздравления, Приятелю!!!
Райчо

Анонимен каза...

В ТЕТ-а да извадят червения килим, да го изперат и прострат пред входа! Ангел Грънчаров се връща на бял кон, спечелил ВСИЧКИ дела срещу г-жа директорката ! :-)

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Честито! Радвам се за теб Приятелю, на този свят има и правда!

Петър Каменов

Анонимен каза...

Е, какво да кажем? ЧЕСТИТО!
ИМА ПРАВОСЪДИЕ! Понякога :)))

Viara Kelcheva

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря! Да, оказва се, и за моя изненада, че понякога има правосъдие дори и у нас! :-)

Анонимен каза...

Чудесна новина! Честито! Справедливостта победи!

Linda Sandaklie-Nikolova

Анонимен каза...

Доста хора страдаха заради несправедливостта спрямо теб, нека малко радост сега и за тях! Поздравявам те за издръжливостта и вярата в доброто, която повечето българи загубиха.
Мария Василева