Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 28 декември 2015 г.

Пак ли ще чакаме турците да ни поведат на борба срещу руската намеса в България?




В настървението си да облъчат публичното пространство с изпреварващата версия за скандала на в ДПС с проруския й прочит, говорители та Москва поеха риска да станат за смях при евентуално проговаряне на Местан, ако той се осмели да извади доказателство за руската връзка в операцията по неговото брутално отстраняване от върха на партията. Ето защо те сега се опитват да го сплашат да си затваря устата с намеци, че ще бъде разследван за национално предателство.

Във виртуалния официоз на властта, т.н. агенция ПИК, „мнение” по точно този въпрос днес изразява главният овластен русофилски тълкувател на историята в България Божидар Димитров. За да придаде повече острота на заплахата към Местан той се ангажира с твърдение, че българските служби са подслушали турския премиер Давутоглу (и Местан), след което са предоставили записа на Доган.

И това най-безнаказано го твърди държавният служител Димитров, разкривайки всъщност обществената тайна, че местните служби са на подчинение на Москва и правят внушение на Доган да свали от власт политик заради това, че е заел позиция, неугодна на Кремъл! След като такова нещо може да бъде изречено от толкова приближен до Борисов русофил (за него опасността, че издава държавни тайни и може да бъде подведен под отговорност по този повод явно не важи!), можем да си представим докъде са готови да стигнат представителите на Петата колона в изпълнение на задача, която им е поставена от Путин.

Това, че един (български) турчин, брани руския интерес и се прави на повече руснак от българските русофили дори, с което става за смях, не е прецедент обаче в нашата история. Ето документалното свидетелство на кореспондента на влиятелния по онова време „Кьолнише цайтунг” Артур фон Хун за натегачеството пред Русия на турския консул в Пловдив Гадбан Ефенди по повод изнасянето на портретите на руските царе от Българското народно събрание в знак на протест срещу руската намеса чрез преврата срещу княз Александър през август 1886 г. Фон Хун иронизира турчина:

”На този изряден Гадбан Ефенди, на този прочут хуморист на нашия век му блясна великата идея да вземе под своя защита руските величества. Той заяви на народните представители, че не са направили добре, че са махнали портретите на руските царe; но неговите заявления останаха напразни и не се взеха под внимание от твърдоглавите българи” (Артур фон Хун, „Из българските бурни времена” , Балкански културен форум, Пловдив 2014 г., стр. 175) (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: