Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 29 януари 2016 г.

Бедна страна като нашата не може да си позволи да има лошо образование




Или кога и как Борисов "обръща внимание" на образованието

... Но най-голямата беда е, че изглежда само медийна истерия може да "обърне вниманието" на министър-председателя към образованието. А облягането на ретроградната по характера си кампания прави картината на реалните проблеми в сектора още по-мрачна.

На практика образованието е единствената сламка, за която днешна България би могла да се хване, ако иска да се отлепи от дъното, на което е заседнала в ЕС. Многократно е казвано, че една бедна и лишена от ресурси страна не може да си позволи да има лошо образование. Ние го позволяваме, а това, че е за наша сметка, е видно с просто око.

Предвид името на европрограмата - "Наука и образование за интелигентен растеж", парадоксът на властта в България е, че последното, което би желала да й се случи, са добре образовани в крак с времето и, не дай Боже, интелигентни избиратели.

Това, което със сигурност ще се случи, е усвояване. А образователната реформа, както изглежда, ще продължи да се бори безуспешно с "българщината".

ДОПЪЛНЕНИЕ: В тази връзка можете да видите и: Защо няма да има реформа в образованието

Истерията с учебните програми по литература показа сбъркания дебат около промените в училищата

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: