Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 23 февруари 2016 г.

Украинският сайт «Политикантроп» публикува информация за случая на г-н Петр Парпулов от Сочи, осъден от путинското "правосъдие" на 12 години затвор за "държавна измяна"



Току-що виждам, че на имейла ми има писмо, получено в ранния следобед, с което украинският журналист Виктор Каспрук ми съобщава, че в сайта «Политикантроп» вече е публикувана публикацията по казуса около това етнически българин ли е осъдения от путинисткото "правосъдие" на 12 години затвор за "държавна измяна" жител на гр. Сочи Петр/Петър Иванов Парпулов, чиято фамилия не само звучи "по български", но и е разпространена из различни краища на България; ето какво ми пише той:

Добрый день, уважаемый господин Грънчаров!

Статья уже на «Политикантропе»: Наш соотечественник за рубежом, этнический болгарин из Сочи осужден по придуманному обвинению о «государственной измене», а у нас медиа дружно об этом молчат!. Это вопиющий пример беззакония и вседозволенности тоталитарного путинского режима в России.

Мы готовы и дальше освещать развитие событий, до того времени, пока господин Петр Парпулов не будет выпущен на свободу.

С уважением,

Виктор Каспрук

На което мигновено отговорих ето как:

Добрый вечер, уважаемый господин Каспрук,

Спасибо за съобщение и за то, что Вы сделали, спасибо Вам за участие и за помощь! Надеюсь, что благодаря географической близости Украины с городом Сочи эта публикация поможеть решить проблему, а именно связатсь каким-то образом с семьей господина Петра Парпулова. Я тоже считаю, что помочь человеку, находившейся в такой тяжелой ситуации, это долг для всех тех, которые хотят быть и остатся человеческими существами.

У нас до сих пор все медии (также и сайтах) продолжают молчат.

С уважением: Ангел Грънчаров

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: