Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Без свобода образованието става пародия на образование, имитация на образование, става менте-образование!Ние самите - аз, ти, той, тя... - сме промяната, а свободният човек не търпи застоя; обичащите свободата обичат промените; без свобода в човешкия свят всичко губи смисъла си, а нещо е ценно доколкото е израз на свобода, доколкото се определя от свобода.

Правете си сметката в какво състояние се намира българското образование, което не знае що е свобода, в което свободата е забранена - сякаш живеем в някакъв кошмарен и прокълнат оруелов свят!

Аз съм ЗА свобода в образованието, защото без свобода образованието става пародия на образование, имитация на образование, става менте-образование.

‪#‎СвободноОбразование‬

ЗАБЕЛЕЖКА: Днес бях изгонен от затворената фейсбук-група ПЕДАГОЗИ, което е символично: след един ден в София ще започне работата си Втората национална среща за свободно образование в България, в която ще участвам!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: