Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Яков Хехт ще говори за смяната на парадигмата в образованието: от пирамида към мрежа



През 1987 г. Яков Хехт основава Демократичното училище в град Хадера, Израел. Това е експериментално държавно училище за 400 деца на възраст от 4 до 18 години. В демократичното училище всяко дете създава своя учебна програма и определя какво, как, кога и с кого да учи. Училището се управлява демократично и всички учители, деца и родители са добре дошли да се включат като партньори в тази дейност. Яков Хехт пренася процесите на демократизация и в стотици традиционни израелски училища, а и зад граница По-късно поставя началото на модела на Градовете-училища, който превръща целия град в образователна среда.

Яков Хехт ще говори за Смяната на парадигмата в образованието: от пирамида към мрежа.

С появата на „вълната на знанието“ пирамидалните организации не могат да издържат на цунамитата на иновациите и знанието. За да може образователната система да служи за създаването на мрежови структури, тя трябва да промени курса си – трябва да престане да подготвя учениците за живот в сриващите се пирамиди и вместо това да започне да ги подготвя за живот в новата ера – ерата на знанието. Как би изглеждала новата образователна система, структурирана съобразно мрежовата парадигма?

Gayane Minassian

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: