Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 13 февруари 2016 г.

А давате ли си сметка ние в какво положение се намираме - щом даже вече не усещаме униженията, на които ни подлагат?„Едно унижение, което не получи подобаващ отговор, става причина за все нови и нови унижения...“

Роналд Рейгън (Цитата намерих у Милен Радев)

Кратък мой коментар: А давате ли си сметка ние в какво положение се намираме - щом даже вече не усещаме униженията, на които ни подлагат? Малък пример ви давам: на безброя паметници на Съветската армия, с които е осеяна страната ни, пише "На братята освободители...", сиреч, ние наричаме "освободители" тия, които посекоха за десетилетия българската свобода, българската независимост, българското достойнство. Масовият ни сънародник обаче даже не усеща унижението. Да давам ли още примери? Унижават ни, а ние не си даваме сметка за това, не усещаме униженията. Грабят ни, лъжат ни, манипулират ни, гаврят се с нас руските мекерета, ченгетата от ДС, рубладжиите, медийните мерзавци, които циркулират от медия в медия, водейки платената от руснаците пропагандна война срещу България и срещу Европейския съюз! И масовият ни сънародник не усеща гаврите, не, защото ако ги беше усетил, той и миг нямаше да търпи безобразията на тия наглеци!

Какво прави човекът, който е почувствал страшното унижение, каква е естествената реакция в такъв случай? Ами ясно каква е: да се възмутиш така, че да отидеш и да потърсиш сметка на оня, който си позволява да те обиди, да те унизи, да се погаври с теб. Тази е естествената реакция. А вие да сте видели хиляди възмутени по улиците на София и на другите български градове след като медийните мерзавци всеки ден ни обиждат и се гаврят с нас, изпробвайки предела на търпението ни? Не сте видели, нали? Само когато назначиха Делян Пеевски за шеф на ДАНС, тогава в същия ден излязоха хиляди възмутени по площадите и улиците. (И тия хора излизаха повече от година след това, е, намаляваха, но излизаха!)

Но има и много други поводи за възмущение, но ний си мълчим. Ето затова ми е думата. А униженията ще престанат когато им дадем наистина подобаващия отговор. За това говори Рейгън. Ето защо са така важни неговите думи.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: