Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 15 февруари 2016 г.

Кукловодите от ДС активираха верния си слуга, циркаджията Жоржи Ганчев
Като имаме цирк, нормално е да има и шут. (Reni Rizova)

Кратък мой коментар: Пак са активирали ченгето Жорж! Щом са опрели пак до него явно кукловодите от ДС доста са закъсали...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Е, с течение на времето (скритите) комунистическите структури в посткомунистическите страни няма как да не започнат да се изхабяват, понеже съществувайки полулегално, им е трудно да се обновяват пълноценно, но все пак кукловодите вече 26 години водят тези народи и Запада успешно за носа и никак не е сигурно, че са чак толкова закъсали за персонал, че да разчитат само и изключително на стари и износени муцуни като Георги Петрушев. Освен това виждаме, че Москва вече не се колебае да осветлява агентите си сред политиците на Изток и на Запад, което е тревожен симптом, понеже може би означава, че краят на дългосрочната комунистическа стратегия наближава и маските може да се свалят.

Само че аз не съм доволен от тези общи приказки „кукловодите от ДС“. Пита се: кои са тези лица конкретно? Къде е командният център на ДС? Как се вземат решенията? Какви са механизмите, чрез които се прокарват?