Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 февруари 2016 г.

Имаме историческия шанс да влезем в книгата на рекордите ГИНЕС като страната с най-многото наивници в целия свят!




Заплахата за убийство на премиера Борисов замъгли два скандала, които можеха да послужат за разкриването на свръхважни истини за България. Дали историята с покушението не беше всъщност умишлена информационна димка?

“Ни най-малко не съм притеснен. Най-малко като събереш близо 3 милиарда от контрабандистите… Като спреш за 1,7 милиарда поръчки, като всеки ден уволняваш като днес в Агенцията за бежанците…”. Така премиерът Бойко Борисов коментира заплахата за убийство. “Всеки да си поеме кръста”, заяви още той и предупреди, че повече на подобни въпроси няма да отговаря - защото детето му се плашело.

... министър-председателят се появи публично, за да потвърди, че има недоброжелатели, които искат смъртта му. Като причини посочи предотвратената контрабанда и уволнените чиновници. Новината гръмна във всички медии, а героичната му поза на баща на нацията, готов да плати с живота си за добруването на народа, веднага бе възпроизведена с охота от редица издания. А смелостта му на фона на смъртната заплаха само допълни богоподобния му образ. И така всички останали новини изчезнаха от публичното пространство. Например информацията за поредното покриване на кражбата КТБ. (Прочети ДО КРАЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Всичките последни инициативи и тъй прочувствени медийни изявления на Боко са просто част от започналата вече негова кампания за президент, нима не се разбира това?! Той се представя за "голем борец срещу корупцията" само и само за да преметне сума ти народ и да успее да се намърда в президентството, та да стане "таман като Тато", да стане "нов Тато" на скудоумните българи - очевидно да е просто "Баце" не му стига. Това е в резюме моят коментар на боковите напъни да се представя за "борец срещу корупцията". Интересно ми е колко ли немислещи шарани обаче пак ще му поверват и дали техните гласове ще стигнат Боко да се намърда в президентството.

Да излъжеш веднъж и да ти поверват разбирам, да излъжеш втори път и пак некои идиоти да ти се вържат е донякъде допустимо, да излъжеш трети път и пак да се намерят балами, дето ще ти повярват, да речем, е също допустимо, ала да лъжеш всеки ден 15 години и пак да се намират шарани, дето да ти верват, това вече е феноменално и требе да се запише в книгата за рекордите на ГИНЕС!

Просто да отбележат там - стига Боко да стане президент - че българите са доказано най-малоумната нация в целия свят за вечни времена, поне този рекорд като едното нищо можем да постигнем, нали така, нема да се излагаме сега да твърдим, че дори и такъв рекорд в ГИНЕС не можем да постигнем?!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: