Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 27 февруари 2016 г.

Нова книжка от популярната библиотека на сп. HUMANUS със заглавие "Култът към тялото" е достъпна и за четене онлайнЗаповядайте! Четете даром тази книжка - и за благодарност пожелайте живот и здраве на автора! :-)

Книгата "Култът към тялото"

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

Живот и здраве! И...изглежда сполучливият път на твоите книги е да ги члениш и предлагаш в подобни обеми и модификации!С голям интерес ти прочетох творбата г-н Грънчаров!Скъпи и уважаеми Приятелю ...Браво!Защото крайната цел да се самоопозная в по-голяма степен, след прочитането й е изпълнена...Поне при мен е така! А аз бях и съм тук и един ...просто твой ученик!Нали така!? :-)) Макар, да не бива, да бъде изпускан и опитният, практикуваният път към знанието и разбирането по тези въпроси...Благодаря ти за допълнителната философска светлинка по него от твоята книжка!И за с вкус подбраните снимки...Просто удоволствието ми от четенето на книжката вероятно е било съизмеримо на твоето - от писането и стъкмяването й...:-))

2016.02.28г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

И какво толкова научихте от тази книжка? :))))))) Общи приказки и нищо повече. И педерастки снимчици. Безсрамие!!!!!!!!!!!! Гнусна работа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Отврат!!!!!!!!!!!!!!!! Срам!!!!!!!!!!!!!!!