Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 19 февруари 2016 г.

Екипът на страховитата дирекция "Организация, контрол и инспектиране" в МОН се смее от сърце на новината, че някога и у нас ще има свобода в образованието!Екипът на Дирекция "Организация, контрол и инспектиране" в МОН се смее от сърце на новината, че съществува цяла държава в Европа, в която държавата не се занимава с организация, контрол и инспектиране на образованието.

Явор Ганчев

ЗАБЕЛЕЖКА: На снимката вторият отляво е г-н Лазар Додев, който понякога отговаря на моите жалби така витиевато, че всъщност нищо не е отговорил. В тази връзка мога да заявя, че аз тълкувам въпросната снимка ето как, за разлика оп приятеля ми Явор: Екипът на страховитата дирекция "Организация, контрол и инспектиране" в МОН се смее от сърце на новината, че някога и у нас ще има свобода в образованието! Ще видим докога ще се смеят, но в момента най-вероятно се смеят от сърце на такава една новина...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

„Ако дадеш свобода на човека, тогава можеш да видиш развитието и растежа“ - Питер Пидерсен, говорител на ВТОРАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА СВОБОДНО РАЗВИТИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО пред Би Ай Телевизия.