Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 19 февруари 2016 г.

Русия е срещу нашия избор Европа, но суверенна България и ний, българите, сме длъжни да защитим избора си!
... Както писах, лозунгът "Винаги с Европа, никога против Русия" е подвеждащ - защото Русия се изправи срещу нашия избор Европа, т.е. срещу нас. Едно е да си против изпращането на войски на източния фронт, съвършено друго е да поставяш под съмнение готовността си да защитаваш страната си от "казаци" както го е правил генерал Колев. Първото е разумна предпазливост, другото е престъпление.

Тъй като се опитват да пренесат на улицата битката за европейското бъдеще на България трябва да сме готови да излезем и подкрепим реално, ефективно и активно членството на страната в ЕС и НАТО. Да подкрепим българската армия и увеличаването на военния бюджет.

За да не се налага да посрещаме поредните "освободители".

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Пореден напълно неадекватен анализ на Илиян Василев, който е демократ, но за съжаление няма и хабер от понятие от политиката и стратегията на Русия (и Китай).

Ангел Грънчаров каза...

Напротив, много е адекватен анализа на г-н Василев, но той няма как да бъде оценен като такъв от хора, които са обременени от съвсем неадекватни (предимно кагебистки) представи за нещата...