Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 февруари 2016 г.

Да се опитваш да затвориш устата на човек като мен е пълна идиотщина!


Моя публикация в закритата фейсбук-група ПЕДАГОЗИ, предлагаща дебат по проекта за непосредствената практическа демократизация на живота и отношенията в училищните общности просто беше изтрита! Изтрити бяха и други мои публикации, примерно тази, в която предложих на учители да прожектират на учениците си филма "Народен дом на терора" и да направят след това обсъждане на видяното с учениците си (виж: Някои неприятни, но съвсем навременни въпроси към българските учители). И още други мои публикации от подобен бяха изтрити там (примерно тази: Ето защо такива мощни исполински сили работят СРЕЩУ каквато и да било същностна промяна в образователната сфера!; или пък тази: Същинската промяна не се прави по инструкция отгоре, а тя започва в собствената ти душа: ето това е истинското, на което следва да заложим!). Което показва, че цензурата в тази група за дебати е на ниво! Това говори много, няма смисъл да се обсъжда повече.

Отчайващо е положението в нашия учителски корпус, в "учителското тяло" на България, другарки и другари! В тази фейсбук-група администратори при това са хора, които се перчат по медиите, че били, видите ли, "демократи" или дори "авангардно мислещи" :-)


Между другото, да се опитваш да затвориш устата на човек като мен, блогър, е пълна идиотщина! Аз винаги има къде да кажа какво мисля. Да се мъчиш да цензурираш човек като мен е кауза пердута! Няма спасение от такива като мен, таваришчи цензори и цербери! :-)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

Ох, Грънчаров, не зная защо е толкоз важно за теб и твойте "песни все да се четат". Оправяйте си питанките с администраторите на лични.

Мариана Георгиева

Анонимен каза...

Ама то точно това беше въпросът :Защо му се отстраняват публикациите и кой го прави!? Може би, ако си направи личен блог, нещата ще са лични и той ще си определя правилата- стига да има желаещи да дискутират там!

Тодорка Дорутева

Анонимен каза...

Тодорка, Грънчаров има личен блог и почти всичките му публикации са препратки към неговия блог. Не съм аз, която е изтрила негови неща, но от скоро в групата четем само неговите размисли и коментари, които в повечето случаи са критикарстване. Предполагам, че админът, който е премахнал поста на Грънчаров, е имал основание.

Петя Перпериева

Ангел Грънчаров каза...

Госпожо Перпериева, както разбирам, Вие лично сте против "критикарстването". Да разбирам ли, че Вие лично сте гореща привърженичка само на хвалебствията спрямо началствата? :-) Прочее, поставих проблем, който изобщо не е свързан с особеностите на моята личност, а е свързан със съвсем други, значително по-важни и принципни неща. Не е достойно да спекулирате и да ме представяте в чак толкова негативна светлина. Защо сте си втълпила, че аз съм такъв подъл човек и направо злодей? Та Вие изобщо не ме познавате!

Ангел Грънчаров каза...

Ето какво написах в тази група преди малко, понеже подозирам, че ще бъде непременно изтрито, го слагам и тук, да стои:

Нещо интересно по огласения вече и представен за обсъждане проект за непосредствена и практическа демократизация на отношенията в училищните общности. Който се интересува, може да прочете, който не се интересува, нека да не чете, щото от четенето наистина болят очите! :-)

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Моля администраторите да не проявяват дискриминациоонно отношение и да не махат и тази публикация. Щото изглежда започна да им става навик да махат всичко, което аз публикувам. Не е справедливо и достойно това, г-н Джасим! Нали сте авангардно мислещ и демократичен човек? smile emoticon

Анонимен каза...

Колега, логиката Ви е като във вица за рибките и хората - щом нямаш аквариум, значи си педераст. А стилът Ви на писане е наистина нечетивен.

Мариана Георгиева

Анонимен каза...

Ангеле, това е положението. Мариана много хубаво ти го каза.Чета всичко, което ми е интересно. Пък фактът, че съм се "излагала", нека да те кара да изпитваш задоволство. И за пореден път ще ти задам един въпрос. Колко хора бе, Ангеле, тук те четат? Колко хора се "излагат"? М? И хич не ми отговаряй, щото веднага мога да ти кажа.

Мария Николова

Ангел Грънчаров каза...

:-) Няма да коментирам! :-) Въздържам се от коментар. Просто нема смисъл. :-) Излишно е.