Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 февруари 2016 г.

Не, тази държава наистина май няма бъдеще, идиотизмът у нея е напреднал прекалено, а, какво ще кажете по този въпрос?



Виждате ли на каква снимка попаднах съвсем случайно в ето тази публикация, която е от 22 август 2013 г.: Айляк кино на хамак в Розариума тази неделя

Младежкото и креативно събитие се планира за тази неделя, 25 август в парк Розариум в Казанлък. За завършек на лятото, организаторите - казанлъшкият кино клуб Horseradish и студио за хамаци Айляк Хамак ще прожектират лятно кино на хамаци в парк Розариум... Всеки има ненужни вещи у дома, вещи, които не използва. Никой не е длъжен да носи нещо, за да вземе друго. Всичко е безплатно и парите не важат!

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Как е попаднало тази книжка на списание ИДЕИ там - това е голяма загадка. Умът ми не го побира. Забележете как промотират събитието: "Всеки има ненужни вещи у дома, вещи, които не използва...", значи философско списание, в което има поместен текст на великия Мартин Хайдегер (и има също така негов портрет на корицата!) у нас принадлежи към разреда на... "... ненужните вещи у дома, вещи, които не използва...". Давате ли си сметка за какво говори това?!

Не, тази държава наистина май няма бъдеще! Идиотизмът у нея е напреднал прекалено, а, какво ще кажете вие по този въпрос?

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

От една отделна снимка не бих вадил подобни индуктивни обобщения, още повече че в историята са известни много случаи на велики торби, попаднали в недостойни ръце – безброй са библиотеките и произведенията на изкуството, унищожени така.