Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 15 февруари 2016 г.

Що е "айляк-поколение"?


Някой чел ли е нещо за т.н. "айляк-поколение"? Попаднах на този термин (всъщност един приятел ми го каза), с него се обозначавал най-разпространения тип млади хора на нашето време; напоследък той именно бил станал преобладаващ. Терминът "айляк" иде от тур. aylak, т.е. „безделник", в смисъл на човек, който не е зает с работа, незаангажиран е с нищо или е свободен.


Ето този момент, последният, да си свободен значи да си незает, неангажиран с нищо, да си безделник силно ме заинтригува.


Та затова и питам. Ако някой нещо знае или е чел, моля да ме ориентира. Става дума за младите хора, за днешните ученици, които именно, видите ли, принадлежали на т.н. "айляк-поколение"...Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: