Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Путинска Русия хвърля огромни пари за да си купува "приятели" в Европа - лидери, партии, научни дейци, медийни мерзавци и пр.




След окупацията на Крим, нахлуването в Източна Украйна, на всяка европейска страна и е ясно, че единствената надежда за независимост и национална сигурност е членството в НАТО

Защо САЩ са все по-обезпокоени от действията на руските специални служби в Европа? Способен ли е Кремъл да подкопае единството на НАТО? В предаването участват Андрю Фоксол, ръководител на Центъра за изучаване на Русия в британския фонд Henry Jackson Society, Даниел Гуре, вице-президент на Лексингтънския институт в САЩ, историкът Юрий Фелштински и бившият генерал от КГБ Олег Калугин.

"Американското разузнаване ще проведе мащабно разследване на внедряването на Кремъл в европейските политически партии“, писа преди дни британският Telegraph. В статия със заглавие „Русия е обвинена в нелегално финансиране на европейски партии“ се твърди, че ръководителят на американското разузнаване Джеймс Клапър е получил указания от Конгреса да даде оценка на десетилетните усилия на Кремъл във финансирането на различни политически партии. Според източник на изданието, Вашингтон все повече се тревожи от усилията на Кремъл да се възползва от разногласията между европейските съюзници и да подкопае НАТО, да блокира усилията за създаването на противоракетна отбрана в Европа и, което е най-актуално за Москва, да прекрати санкциите, въведени след анексирането на Крим.

Андрю Фоксол: Русия подкрепя европейски политически партии и политици, които, изразявайки се по ленински „са полезни идиоти“.

- Ние знаем, че Русия финансира чужди телевизии, вестници, поддържа подставени „изследователски центрове“, които произвеждат съответстваща на интересите на Кремъл продукция, организират различни събития. Русия подкрепя европейски политически партии и политици, които, изразявайки се по ленински „са полезни идиоти“. Трябва да кажем, че в продължение на 10-15 години тази тактика имаше успех, но много от постигнатото беше задраскано през март 2014 година след анексирането на Крим. Преди тези събития Москва действаше феноменално успешно. (​Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Всяка държава има правото да следва своите интереси, както намери за добре, независимо от това дали това харесва на другите страни, или не. Въпросът е обаче ако това наистина е така, какво прави Европа, за да противодейства на Русия.

Анонимен каза...

В крайна сметка ЕС въпреки добрите намерения по ред причини се оказа още един неуспешен проект за обединение на Европа, но това не е нищо ново: Римската империя, Наполеон, Австро-Унгария, Хитлер и т.н. в миналото в крайна сметка по различни причини също претърпяха неуспех. Впрочем никой съюз и никоя държава на света не са вечни, така че няма нищо учудващо. Даже е учудващо, че ЕС издържа толкова дълго.