петък, 4 март 2016 г.

Предаването "На Агората..." от 3-ти март, темата е: Каква е истината за нашите "освобождения"?Приятно гледане, приятни размисли!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Истината за нашите Освобождения е, че без Русия сега щеше да фъфлиш на турски, щяхме да сме като кюрдите и да ревем по четирите посоки на света за независимост...

Много просто човече си наистина, ти чул ли си някога думата технология, черешовотопчовец изкукал кат брат си?...

И ракетки, и бум бум по китарата?

И на предавания излиза, и на младежите "помага"...

Откачена работа

А.