Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 март 2016 г.

За месец М.Кунева създаде изключително благоприятна корупционна среда в Министерството на образованието и нàуката




Кумове и роднини са назначени на ключови позиции в Министерството на образованието

Кумове и роднини са назначени на ключови позиции в Министерството на образованието. Служители на частното адвокатско дружество на Вълчев и кадри от времето на тройната коалиция ще разпределят над три милиарда лева до края на годината.

„Новият антикорупционен орган ще бъде нещо като българското ФБР.” Така Даниел Вълчев рекламира тези дни прословутия Закон за борба с корупцията на Меглена Кунева. От няколко месеца лидерката на ДБГ и министър на образованието се опитва да прокара спорния законопроект, като компенсира сериозните му недостатъци с активна кампания в медиите.

Проблемът е, че само за месец на новия си пост Меглена Кунева успя да създаде изключително благоприятна корупционна среда в Министерството на образованието. И то под прякото ръководство на Даниел Вълчев, който умело я използва за параван. В рамките на няколко седмици той успя да овладее цялото ведомство, на което беше министър по времето на тройната коалиция, поставяйки свои хора, които на всичкото отгоре са в роднински отношения помежду си и в очевиден конфликт на интереси.

За шеф на кабинета на Меглена Кунева е назначена Мария Карабельова-Маргаритова, която е съпруга на Димитър Маргаритов. Миналата година той оглави Комисията за защита на потребителите. По времето на тройната коалиция Димитър Маргаритов е бил директор на дирекция „Обществени поръчки” в Министерството на образованието. Публична тайна е, че сегашното му назначение е издействано лично от Даниел Вълчев.

Мария Карабельова-Маргаритова и Димитър Маргаритов са кумове на Красимир Вълчев и съпругата му Лилия Вълчева, която пък е служител в адвокатското дружество на Даниел Вълчев (само фамилиите тук са плод на случайно съвпадение). В настоящия момент Красимир Вълчев е главен секретар на Министерството на образованието.

Той и съпругата му реципрочно са кумове на семейство Маргаритови, което говори за изключително близките им отношения. Във Фейсбук може да се види колаж от сватбените снимки на двете двойки, направени в две последователни години, когато са си разменяли кумуването.

Интересното е, че снимките са направени пред арката на Министерството на образованието, което очевидно е изключително близко до сърцата на двете двойки. Но семейното овладяване на българското образование не спира дотук. Друга любопитна двойка е тази на Лора Йосифова и Любомир Йосифов, който пък е настоящият директор на Правната дирекция в МОН. Лора Йосифова, Мария Карабельова-Маргаритова и Лилия Вълчева са били членове на политическия кабинет на Даниел Вълчев когато той беше министър на образованието.

Освен това близо 80% от ключовите директори и шефове на отдели в Министерството на образованието са назначени по времето на тройната коалиция и открито бойкотираха бившия министър Тодор Танев. Това призна самият Танев - в интервю той разкри, че депутатите от ДБГ Димитър Танев (отново случайно съвпадение на имената), бивш главен секретар на Министерството на образованието по времето на Даниел Вълчев, и Бойка Маринска, депутат от ДБГ, непрекъснато са се срещали с директорите и шефове на отдели в министерството, за да си уреждат обществени поръчки и назначения. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: