Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 март 2016 г.

Премиерът-реформатор Костов рискува да се покрие с неизмиваем позор и да се опозори така, че да оцапа великото дело, което успя да извърши за България


Пиша този коментар на страницата си във фейсбук и тук по повод на: Иван Костов изнася лекция за рисковете от неоосманизма

Задълбочава се разделението на нацията ни, предупреди Лабораторията за риска

Hа 24 февруари бившият премиер доц. Иван Костов изнесе лекция пред Българската академия на науките и изкуствата. Той уточни, че докладът му е на базата на изследвания, стартирани от неговата Лаборатория за управление на риска преди повече от 1 г. “24 часа” представя част от изводите му едно към едно. Започвам с рисковите фактори направо. (Прочети ДО КРАЯ)

Домашен лабораторен анализ за разделението на нацията чрез "любовта" на братушките, Автор: Иван Сотиров (Между другото нямам добро мнение за автора на последния анализ, уточнявам това изрично; не искам някой да ме смята, че му симпатизирам като политик, не, това изобщо не е така.)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Искам да кажа нещо важно, за което си мисля от доста време. Вярно, рискувам с това, което ще напиша, възможно е мои политически приятели да ме прокълнат, но истината ми е по-скъпа и ще кажа каквото мисля, пък да става каквото ще.

Лабораторията за управление на риска на доц. Иван Костов (към Нов български университет) била разработила доклад за рисковете за България, идещи от страна на Турция. Акцентът се слага значи върху рисковете единствено от страна на Турция (в доклада за рискове от страна на Русия интересно защо се мълчи съвсем!). Тия разработки на Лабораторията, предполагам, се правят по поръчка, някой плаща, а Лабораторията прави анализа и след като изпълни поръчката, вече дава публична гласност на тезите си. Значи някой е поръчал и платил да се направи анализ за рисковете за България от страна на Турция; ала няма кой да плати, за да може Лабораторията да прецени и анализира какви са рисковете за България от страна на Русия. Защо няма кой да плати за такъв един необходим анализ е интересен проблем.


Да, но ето, един човек, нещо като "частен неплатен изследовател" (пък може някой и нему да е платил да напише това, знае ли човек, у нас всичко е възможно, а пък парица е царица, нали така?), казва се Иван Сотиров е написал "Домашен лабораторен анализ за разделението на нацията чрез 'любовта' на братушките" и е направил това, за което Лабораторията на Костов, по изтъкнатите причини, упорито мълчи. Не зная дали Костов си дава сметка какво впечатление прави на хората като циркулира по медиите и набляга само на този свой акцент върху "злотворната роля на Турция" (забравяйки съвсем за Русия), но на мен лично, "костовиста", това нещо, признавам, съвсем не ми харесва. Аз разбирам, че Костов прави тия анализи като "бизнес-занимание", но има и известен нравствен момент, който не бива толкова решително да бъде игнориран. Самият Костов за малко едва не беше убит заради този геостратегически поврат от Русия към Запада, който неговото правителство успя въпреки всичко да осъществи и то в една крайно тежка обстановка. Руско-българската кагебистко-ченгесарска мафия години наред плаща на медийните мерзавци да плюят по Костов, срещу него се проведе невиждано яростна кампания по оплюването му, той беше превърнат в нещо като "злодей", но все пак поне не го убиха.

Сега обаче ако Костов почне да играе по свирката на своите "поръчители", които в задълбочаващия се конфликт на путинска Русия с европейска България го накарат да играе на тяхната страна (наблягайки именно върху това, че, видите ли, Турция на нас ни била "главен враг", което изобщо не е истина!) бившият премиер-реформатор Иван Костов ще се покрие с неизмиваем позор и накрая на живота си ще се опозори така, че ще оцапа великото дело, което въпреки всичко успя да извърши за България.

Спомнете си каква беше съдбата на друг един доказан враг на руската експанзия в България, именно Стамболов; аз разбирам, че Костов като човек едва ли ще се поблазни от неговата страшна участ; но Стамболов предпочете да умре ала не се опозори, не стана "доцент", който за пари да пише угодни на руската пропаганда анализи. Нали така?

Пиша тия неща, щото все някой трябва да ги каже. Не бива да се мълчи в този решаващ момент. Виждате, руските империалисти са способни на какви ли не подвизи за да откъснат България от орбитата на нормалните свободолюбиви държави и да ни натикат в своята имперска евразийска тюрма. Борбата е безпощадна. Всеки, даже и Костов, трябва да заеме страна.

Аз лично никога за себе си няма да допусна да играя по свирката на руските империалисти срещу България, пък за вас не знам, вие си решавайте. Нека всеки да си прави сам сметката на коя страна ще застане. И кое му е по-скъпо: париците или... България?

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

Костов да не ти е спрял финансирането бе Грънч та се преориентирваш от него?!?!? :)))) Докато те финансираше го хвалеше всеки ден, ветропоказателю безсрамен!!!!!

Анонимен каза...

Турция наистина се опитва да влияе в България, но нейните възможности не могат да се сравняват е тези на Русия. Руското влияние в България е ВСЕПРОНИКВАЩО. Специално ДПС, както се видя, няма нищо общо с Турция, но има всичко общо с РУСИЯ и има задачата да прокарва руските, а не турските интереси в България. Само че това не в всичко, картината е по-сложна, защото се забравя, че Русия има своите интереси и в самата Турция и един от начините да ги прокарва е именно ДПС! Така че не само Турция влияе в България, а и България, респ. Русия чрез България влияе в Турция! Именно затова ДПС е толкова важна партия за Русия и неслучайно тя се намира под директен контрол на КГБ.