Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 30 март 2016 г.

Палав професор урежда изпити срещу секс - в уникалната образователна система на нашата уникална държава!

Уволниха професор от НСА, искал секс или пари за изпит по физиология (ВИДЕО)

Николай Колев ударил на камък с адреналинка от "Господари на ефира", твърди, че видеото е манипулация

"Хайде да се качваме в колата и да ходим на хотелче и да ги обсъдим там нещата. Не си губи времето, момиче. Е как какво ще правим? Ами какво ще правим - ще отидем и ще правим секс, какво ще правим…"

Такова "академично" предложение отправя професор Николай Колев, бивш декан на Треньорския факултет в Националната спортна академия (НСА), към студентка, която отива при него, за да вземе свободноизбираеми предмети и да завърши. Останали й няколко изпита, сред които един от най-трудните в НСА - по физиология.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Само че нито професорът е толкова уникален, нито вашата държава, вие сте най-обикновени средностатистически народ като всички други по Земята.

Ангел Грънчаров каза...

Вие не сте българин, тъй ли? Какъв е Ваша милост по народност? От държавата, наречена "КГБ" ли? :-)

Анонимен каза...

Моят призив е да се откажете от провинциалното мислене и да спрете да смятате себе си и българите за център на света и за уникални.

Ангел Грънчаров каза...

Вие какъв сте по народност? :-) Защо бягате от отговор на тъй простичкия въпрос?