Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 24 март 2016 г.

Пълно опровержение на Бойкоборисовата лъжа че сме били "изпреварили" румънците
Някои данни в помощ на настоящи и бъдещи политици

„Искаме да ви питаме кога ще ги стигнем румънците?
- Ние сме ги изпреварили отдавна.
С кое?
- Във всяко едно отношение."

Тези реплики между Виктор Николаев от Нова телевизия и министър-председателя Бойко Борисов вече са добре известни. По-късно премиерът разпространи три графики, които показват как приходите са нараснали от 29 милиарда през 2014 година на над 32 милиарда през миналата; как събраните данъци са с милиард и половина повече и как външните приходи (основно еврофондове) са се покачили от 2,9 милиарда през 2014 на 3,6 милиарда през 2015.

Тези данни доказват, че българите от 2015-а са минали българите от 2014-а, но не показват, че българите са минали румънците. Актуалният повод за сравненията между двете държави са докладите по Механизма за сътрудничество и проверка, защото ако в българския се споменаваше за „липса на решимост“, то в румънския пишеше:

"Успешното преследване и осъждане на много важни политици в Румъния за корупция на високо ниво е знак, че основната тенденция на съдебна независимост е позитивна и че никой, който извършва престъпление, не е извън обсега на правосъдието". (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: