Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 март 2016 г.

Е какво, краят на света ли вече идва?!



ДВА ЦИТАТА ОТ КНИГАТА „ПРЕДСКАЗАНИЯ” (1555 Г.) НА МИШЕЛ ДЬО НОСТРАДАМ:

L’an mil neuf cent nonante neuf sept mois
Du ciel viendra un grand Roy d'effrayeur
Ressusciter le grand Roy d’Angoumois.
Avant après Mars régner par bonheur.

(В годината 1999 и седем месеца,
От небето ще дойде един ужасен владетел
Ще възкръсне великият цар на монголците
И тогава Марс (бог на войната, б.м.) ще управлява щастливо)

Датата е почти точна – след юли 1999 г. Нека си припомним. Путин идва на власт на 9 август 1999 г., но по времето, когато е писана книгата (1555 г.), е бил в сила все още Юлианския календар и тогава според него датата на събитието е 30 юли... В предишната строфа се говори за идването на Антихриста, а тая прави уточненията.

И две строфи по-надолу (отнася се вече за началото на XXI век):

„Арабската мощ ще завладее Европа, ще запали пожари и ще убива, грамадни армии ще дойдат от Изтока по море и по земя и Кръстът ще бъде поразен. Настоящето и миналото ще бъдат съдени от Бога, Който ще се отврати от стария свят и ще произнесе присъдата Си срещу отреклото се от Него свещеничество... Това ще бъде Второто Пришествие”.

Всеки има правото да вярва или не на предсказания. За себе си ще кажа, че допреди 25 години не вярвах изобщо - докато в същата книга не видях уникалното по точността си предсказание за времетраенето на комунистическата диктатура:

„През октомври в годината със 7 ще избухне велика революция, която мнозина ще приемат за най-страшната от всички съществували революции. Животът на земята ще престане да се развива свободно и ще потъне във велика мъгла. Отвратителната духовна опустошеност ще доведе до възникването на новия Вавилон. И това ще продължи 73 години и 7 месеца.”

(Пояснение – на 12 юни 1991 Борис Елцин е избран за президент на Русия, всеки може да сметне колко време е изминало от избухването на октомврийската революция.)

Ще кажа още, че категорично не вярвам на предсказания, преразказвани от Нешка Робева или правени от нароилите се като гъби след дъжд ясновидци по телевизии и сайтове. (Написа: Васил Давидов)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Няма нужда от предсказания, пророчески сънища и видения, за да разберем, че наистина идва краят на света във вида, в който го познаваме, а специално ЕС след последните събития вече можем да го броим за свършен. Може би е време да си купя апартамент в Брюксел, Париж, Лондон, Истанбул или Ню Йорк – хаха, или пък да изкарам едно стажче в Европейския парламент. Какво пък, все „хубави“ местенца и градове – и толкова спокойни и сигурни! За съжаление съвременните политици нямат нямат хабер от понятие как може да се излезе от тази ситуация, а не се виждат на хоризонта нови политици, истински лидери с нови идеи и това е краят. Дами и господа, беше ми приятно, ако все пак оцелеем, ще се видим в други времена и на друго място, за съжаление едва ли по-добри от сегашното.

Ангел Грънчаров каза...

Драга кагебистка гнидо, недей да ликуваш, че Западът бил "свършен", това е вашата комунистическо-кагебистка мечта от десетилетия, и сега не й е съдено да се сбъдне. Съвсем скоро обаче, драги съветско-кагебистки гниди, ще имате възможността да празнувате разпадането на вашата тиранична империя на злото...

Анонимен каза...

Престанете глупаво да ме отъждествявате с КГБ, аз казвам, че ЦЕЛИЯТ свят в този му вид свършва, включително Русия, Индонезия и Парагвай, и че новият свят, далече от това да бъде по-добър, вероятно ще е по-лош за живеене от сегашния - ако въобще ще става за живеене.

Хайде да видим сега какво ще кажете, сигурен съм, че реакцията Ви ще е оглушително мълчание, понеже подобно на повечето хора по Земята сякаш ни видите, ни чуете и не разбирате в какъв свят живеете и каква е истинската ситуация, а припявате само демодирани лозунги за КГБ, а защо не и за ЦРУ, ДАНС и МИ 5 и не искате и не можете да разберете какво казват сериозни анализатори.

Преди няколко дни например разпратих съобщения до приятели, които гласяха: „Въпреки че България не е основна мишена на тероризма, избягвайте гари, летища, молове, метрото, концерти и струпвания на хора, както и пътувания до Западна Европа, да не говорим за Турция и Близкия Изток.“ и само дни по-късно прогърмяха взривовете в Брюксел, а сега и българското правителство призовава за бдителност. А реакцията на някои познати беше: „Моля ти се, не ни стресирай допълнително, имаме си достатъчно проблеми.“ Сега обаче повечето мълчат, вместо да ми благодарят за предупреждението. Та това се отнася и за Вас. Хубаво е да вярвате в светлото бъдеще на човечеството, но за всеки случай се вслушвайте в моите анализи, прогнози и предупреждения. Ако и когато стане съвсем критично, ще Ви съобщя, за да вземете мерки, въпреки че според Вас няма страшно, но сигурното си е сигурно. Впрочем Вие може би все пак ще го усетите сам, когато му дойде времето, ако вече не го усещате, защото остава само още много, много малко време.

Иначе трябва да признаем, че терористите нямат никаква фантазия, те избират все Ню Йорк, Лондон, Мадрид, Париж, Брюксел, Истанбул, Анкара и т.н. за мишена, но никой не се сеща да взриви някой обор в Гуцал например, което би било много по-ефектно 

Анонимен каза...

И ще добавя едно ново предупреждение: има данни, че атентатите в Брюксел са били планирани за западноевропейския Великден, но поради обстоятелствата са били изтеглени напред. Това значи, че терористите вероятно имат готовност да ударят и на самия Великден. Освен това с неконтролирания поток от имигранти и уж „бежанци“ в Европа вероятно са се вмъкнали хиляди, ако не десетки хиляди джихадисти, които може да опитат и нещо по-голямо от „прости“ взривове. Така че трябва да бъдем нащрек, в следващите дни и седмици може да стане много лошо.

За А.Г. обаче всичко това, разбира се, са глупости, пропаганда на КГБ, на ДАНС, Мосад и т.н.