Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 март 2016 г.

Хибридните бойци, преоблечени като "ултрадемократи, единствено правилно дясномислещи" - и горещи поклонници на Путин и Орбан! - не слизат от екраните на телевизорите ни




Георги Марков: Германците скандират "Данке, Виктор Орбан". Михаил Константинов: Мигрантите са друг биологичен вид

Двама известни български интелектуалци - бившият конституционен съдия Георги Марков и професорът по математика Михаил Константинов, изненадаха днес аудиторията на бТВ с крайно враждебни позиции по кризата с бежанците. Публикуваме част от твърденията им, заради видимо търсената от тях провокация, а не защото ги споделяме. По-долу можете да видите и светкавичната реакция на политолога Огнян Минчев.

В началото Георги Марков обясни, че на германската канцлерка Ангела Меркел и на френския президент Франсоа Оланд им е минало време, защото немците ходят с надписи "Данке, Виктор Орбан":

"Как ще се проведе европейското първенство по футбол? То ще има военно положение. Това ли заслужава европейският народ - да отидеш на мач и да ходят с автомати по г*за ти, да те проверяват за лимонада и да не можеш да си носиш кърпичка от страх да не експлодира. Не пеене на песнички, екстрадация му е майката. Натоварване на тези хора и връщане обратно там - да се бият за родината, да си изнасилват собствените си момичета. Как ще идат германките на плаж? Те ще им късат прашките във водата. Като запролетее и ги удари нагона те ще напуснат лагерите". (Прочети ДО КРАЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Е, не, това вече е свръхнагло: ченгето от ДС Георги Марков, забелязвате, е представен тук като "известен български интелектуалец"! (Ако този израз е употребен в ироничен смисъл, да допуснем, е оправдано, само дето иронията много-много не се усеща! За него, за ченгето Георги Марков най-вече тоя израз е особено подходящ, няма-що, хашлашко-просташкия му начин на изразяване е особено "интелектуален", съдържа някаква особена "интелектуална изтънченост"!) Нашите ченгета от ДС, верни бойни другари на руските кагебисти, биват определяни по медиите как ли не, но това ми се вижда свръхнагло - да ги определят като "видни интелектуалци"! В повечко ми дойде тази квалификация! Нека, моля ви се, да употребяваме думите точно: ченгето си е ченге, интелектуалеца - интелектуалец. Кога пък ченгетата са се занимавали с интелектуални дейности?! Нима писането на доноси и на доклади по линия на ДС е интелектуално занимание?! Не бива да си мълчим когато наглостта на ченгетата минава вече всякакви граници! Аман от тия навлеци! Те се изживяват че са наши "морални наставници" и неуморно ни учат как следва "единствено правилно да мислим" по всички най-сложни съвременни въпроси - български и европейски. Няма никакво право тая ченгесарска напаст да наглее до такава степен, а пък ние, сякаш сме загубили всякаква чувствителност, да понасяме търпеливо наглостите им!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

За жалост са прави.

Ангел Грънчаров каза...

Ченгетата от ДС са прави, тъй ли? Защо толкова безрезервно им вярвате, другарко?! :-) Щото са ченгета ли? :-) Ченгетата от ДС не грешат, тъй ли? :-) Те ни съобщават самата абсолютна истина, тъй ли? Или причината за тази Ваша позиция е, че Вие самата сте прекалено слабоумна и не можете да мислите?!

Анонимен каза...

Точно така, може да са всякакви, но тук са прави. Само че да не забравяме, че А.Г. е ляволиберален мултикултуралист, готов да напълни Европа с цигани от Третия свят.