Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 26 март 2016 г.

А пък в Америка, без да се занимават като нас предимно с простотии и глупости, продължават усърдно да работят за прогреса!
В американското градче Хоторн, в щата Невада за първи път дрон достави колетна пратка. Изпълнителният директор на фирмата Flirtey Мат Суини, която произвежда дронове, заяви, че на 10 март самолет, летящ по програмиран маршрут от около 800 метра, е успял да достави колет в нежилищна част на града, предава РИА Новости.

Полетът е бил наблюдаван и от експерти, които при нужда трябвало да помогнат. Пратката е включвала бутилирана вода, храна и аптечка. "Първата доставка на колет от безпилотен самолет в един град е значително постижение, което ни доближава до деня, когато дроновете ще доставят пратки до вашата врата", посочва Суийни. (БЛИЦ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Напротив, тъкмо американците се занимават главно с простотии и глупости, бидейки напълно неадекватни на новите реалности в света, и затова има голяма опасност скоро да бъдат много неприятно изненадани.