Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 10 март 2016 г.

Последната дума на Надежда Савченко
Ако това се случи, тяхната собственост в ЕС ще бъде конфискувана, а влизането им на територията на която и да е от държавите-членки-забранен. 57 депутати от Европейския парламент се обърнаха към комисаря по външната политика на Брюксел – Федерика Могерини с искане да се наложат санкции на руския президент Владимир Путин и негови приближени. Причината е съдебния процес в Русия срещу Надежда Савченко, украински военен пилот, съобщи "Дойче веле".

Съставен е и списък от 29 души, срещу които да бъдат въведени санкциите. Ако това се случи, тяхната собственост в ЕС ще бъде конфискувана, а влизането им на територията на която и да е от държавите-членки-забранен.

Начело в списъка е Владимир Путин, в него влизат още депутатът Алексей Пушков, шефът на ФСБ Александър Боротников и главата на самопровъзгласилата се Луганска република Игор Плотницки.Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: