Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 27 март 2016 г.

Снимката, наречена „Целувката на живота“
През 1967 г. Роко Морабито прави една от най-въздействащите снимки, които някога сме виждали, пише Viral Nova. Тя е кръстена „Целувката на живота“ и показва как работникът Дж. Д. Томпсън прилага дишане уста в уста на своя колега Рандъл Г. Чемпиън, който е изпаднал в безсъзнание след докосването на жица с високо напрежение.

Още по-невероятното в случая е, че Чемпиън не само, че оцелява благодарение на Томпсън, но и живее още цели 35 години. Умира през 2002 г. Томпсън е жив и до ден днешен.

Споделете тази невероятна история и придружаващата я снимка – едно своеобразно олицетворение на добротата и себеотрицанието.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ти Грънчаров си извратеняк!!!!!!!!! Мръсник неден!!!!!!!!!!!!