Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 17 март 2016 г.

В студиото на Митко Умното няма вечер без агенти или офицер от ДС...
Бриго Аспарухов е компетентен и за мигрантите - те са наясно, че тук нямат бъдеще

Преди да започне сериозният разговор в предаването "Още от деня" на БНТ, водещият изстреля в ефир виц, насочен към първия участник в студиото - ген. Бриго Аспарухов. "Ще ви разкажа един виц, малко ми прилича на политически. Но зная, че вие имате голямо чувство за хумор и ще го разберете. Та ето вица, който прочетох в социалните мрежи: Политиката ни е като художествената гимнастика – обръчи от фирми, рязане на ленти, подхвърляне на топки и съчетания с бухалки.” На вица бившият шеф на Националната разузнавателна служба и член на Националния съвет на БСП отговори, че всичко изброено в него е реалната ни политика. "Народът е беден и отчаян. Безработицата залива страната. Това е така, защото няма икономика. Слабото икономическо развитие води до всички пороци в обществото", разясни генералът. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: