Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 март 2016 г.

Цялата истина около протестите за дивите плажове, за къмпингите и за... момите по баирите!



Истината излезе наяве най-сетне. За тези новите закони за къпмингуване и за цялата дандания. Виновни сме си ние, че все се съмняваме, подозираме, критикуваме по дефолт. Лично се чувствам виноват и се извинявам пред цялата тука група за предишни недомислени изказвания по темата.

Но, по същество. Висш държавен служите е споделил в личен разговор следното (преразказано накратко):

"- Абе те отдавна от гилдията ни натискаха да вземаме мерки и колегите в министерството наистина са се постарали. Падат приходите в туризма и не е майтап това. Последните години се била засилила тенденцията хубавите жени да бягат от лъскавите курорти и да ходят по дивото, по баирите да катерят. И така повличали и мъжете. Пък гледай сега накрая какво излезе бе - тя била страшна тая тенденция, сички ни наскачаха. Ще срутят правителството като нищо, заради некви женки дето катерят баирите и се т..коват по палатките.

Аз угодих и на едните и на другите - сега депутатите да си се оправят, няма да им върша работата аз. И много се дразня ше знайш, че ми викат тиква. Аз ли съм тиква бе?

Всички баровци в туризма тикви излезаха - къде спат тия хора, нали имат там експерти некакви, ми маркетингови проучвания не са ли правили, що не са уловили тенденцията овреме бе?

Ми да са правили къмпинги, ми хижи да са правили, какво реват сега, че хотелите се празнели. Все аз ли ще гася пожарите? Писва ми бе, пич!

Ще взема и аз да си купя една раница и да се махам, то не се издържа. Честно да ти кажа - завиждам им на тия еколози ли са кви са - ходят раздрипани ама се кефят бе - личи им!

Ама кажи ми ти де, нали все по планините и ти се катериш - верно ли че има толкова хубави жени по високото?" (Stoyan Mutafov‎)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: